Artikel top billede

Foto: Torben Klint

It-nedbrud sletter sygejournaler i Hillerød

I flere dage har Hillerød Kommunes it-system, der skal tage hånd om hjemmeplejen og ældreområdet, været nede. Backup-systemerne virkede heller ikke.

Hillerød Kommunes omsorgssystem, der styrer hele hjemmeplejen og ældreområdet, har været sendt til tælling.

Serveren har været ude af drift fra 12, juni og frem til 16. juni. Samtidig var de backup-procedurer, der skal genskabe data efter nedbrud, ikke på plads.

"Alt hvad der kunne gå galt, gik galt," lyder det fra kommunens it-afdeling.

Journaler fra hjemmeplejen og ældreområdet er gået tabt, og kommunen har mistet oplysninger, om hvilken hjælp de ældre borgere har brug for.

Værste mareridt

Den praktiske konsekvens kan blive, at den rigtige hjælp ikke når frem på det lovede tidspunkt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Det var en grim ting, og det er ens største mareridt," siger it-koordinator i Hillerød Kommune, Gitte Femerling til avisen.

"Serveren, der har dataene liggende, gik ned. Den kom rimeligt hurtigt op igen, men dataene var så beskadigede, at de ikke kunne bruges, og backuppen viste sig at være fejlbehæftet, fordi serveren var syg, inden den gik ned. Man bliver lidt paranoid og chokeret over, at det kan ske."

"Vores leverandør af omsorgssystemet har kunnet udskrive en oversigt fra de beskadigede data over de nye borgere," siger Gitte Femerling.

Hun ved dog ikke, hvor mange, der er blevet berørt af server-nedsmeltningen, men oplyser, at det kun er patienter oprettet i nedbrudsperioden, der er blevet ramt.

Utilfredse ældre

Ældrerådet i Hillerød Kommune er naturligvis ganske utilfreds med it-problemerne.

"Det er yderst kritisabelt, at man ikke sørger for, at der i det allermindste er en backup, der virker. Det her nedbrud kan være katastrofalt for de borgere, der lige er udskrevet og skal have mad og hjælp," siger Ældrerådets formand, Bente Herner Sonne til Frederiksborg Amts Avis.

På kommunens hjemmeside kan man læse, at der arbejdes på at få genoprettet de sager, der har været ramt af nedbruddet.

Det betyder, at borgere kan blive ringet op af sagsbehandlere, der er nødt til at spørge om ting, som borgerne allerede én gang har svaret på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere