Artikel top billede

Cloud computing er næste generations internet

Cloud computing gør internettet til mere end bare en infrastruktur for automatiserede forretningsprocesser eller noget, der giver folk adgang til informationer, siger HP.

Computerworld News Service: 'Skyen' er blevet betegnelsen for internet-baserede ressourcer, fordi "alle kan tegne en sky," mener Russ Daniels, som er teknologichef for 'cloud services' ved Hewlett Packard, der netop har tilføjet en stilling som teknologi-chef til virksomhedens Electronic Data Systems division.

Men betegnelsen er også passende på den måde, at internettet er blevet illustreret ved hjælp af en sky lige fra starten, sagde Russ Daniels på GigaOms struktur-konference i San Francisco i sidste uge.

Skyen er internettets næste generation, der vil gøre det til mere end bare en infrastruktur for automatiserede forretningsprocesser eller noget, der giver folk adgang til informationer, sagde han.

Russ Daniels er vice president og teknologi-chef på HP, og onsdag blev han desuden udnævnt som teknologi-chef for EDS, som blev opkøbt af HP sidste år. Opkøbet har hjulpet HP med at opprioritere sin tjeneste-forretning og forberede sig på fremtiden med 'alting-som-en-tjeneste', mener han.

"Vi er nødt til at tale med vores kunder og hjælpe dem med de tjenester, der er nødvendige for deres resultater," sagde Russ Daniels.

Proces-tankegang skal væk

Indtil nu har internettet hjulpet med at få gennemført etablerede forretningsprocesser i en organisation, fortæller Russ Daniels.

Cloud computing vil gøre det muligt at bringe teknologien ind i de rigtige aktiviteter, der ligger bag en forretning og folks personlige liv, hvilket kendetegnes ved samarbejde og informationsdeling mellem mennesker, mener han.

"Det er det, de fleste af os gør hele tiden," tilføjer han.

"Når man forsøger at forbinde mennesker og forsøger at skabe forbindelser på tværs af virksomheder, så nytter det ikke noget med en proces-orienteret tilgang, for man kan ikke diktere processen," siger Russ Daniels.

Skyens infrastruktur betyder, at applikationer og tjenester kan udnytte informationer, så det ikke bare bliver mennesker, der kan browse igennem dem. Det betyder, at internettet selv kan løse problemer, fortæller han.

Cloud computing til bog-salg?

Russ Daniels talte til en tætpakket sal på cloud-konferencen, men hans tale indeholdt ikke mange reelle detaljer. Han gav dog et enkelt eksempel på et område, hvor HP vil bruge cloud computing: bogudgivelser, hvilket har HP's interesse, fordi det involverer print, fortalte han.

HP er i gang med at se nærmere på alle de forskellige deltagere i en udgivelsesproces som for eksempel forfattere, sælgere og læsere. HP undersøger, hvordan man kan bringe dem tættere sammen ved hjælp af data frem for via proces-funktionaliteten, fortalte Russ Daniels.

Denne tilgang vil løfte computer-teknologien op over de specifikke software-applikationer ved at bringe data uden for applikations-siloerne og eliminere behovet for arbejdet med applikations-integration, tilføjede han.

Under en paneldiskussion udtrykte repræsentanter for udbydere og brugere af cloud-infrastruktur optimisme i forhold til teknologien, men der er stadig grænser for, hvad den kan gøre.

Fremkomsten af skalérbare, fleksible computer-ressourcer har fået mange nye internet-tjenester til at blomstre, sagde Lew Moorman, som er chief strategy officer og president, cloud i Rackspace Hosting.

"Infrastrukturen er helt tilgængelig nu, og det betyder, at vi er på et stejlt punkt på innovations-kurven," tilføjede han.

Da paneldeltagerne blev spurgt om, hvilke teknologier der vil komme til at drive cloud computing fremad, nævnte de solid-state drev, skalerbar data-lagring og kommende programmerings-sprog, for eksempel Rails.

Alligevel var de enige om, at der endnu ikke findes en cloud-baseret CIO.

Udbydere af cloud-infrastruktur kan klare flere og flere forretningsmæssige detaljer for virksomheder, der sælger online-tjenester, men der ingen, der er bedre til at holde øje med leverandørernes it-forretninger end én, der har været involveret i at opbygge tjenesten, mente Javier Soltero, som er teknologi-chef hos software-udbyderen SpringSource.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere