Artikel top billede

Analytikere har skarpe blik på Bing og Windows 7

Analytikerne har store forventninger til den effekt, som Windows 7 og Bing vil få på Microsofts kommende resultater.

Computerworld News Service: Windows 7 og Microsofts nye søgemaskine, Bing, vil få masser af opmærksomhed, når Microsoft senere på ugen kommer med regnskab.

Det sker torsdag, og forud for annonceringen peger analytikere især på Windows 7 og Bing som grunde til at fremmane forsigtig optimisme, når det gælder forventningerne til vækst på trods af det usikre økonomiske klima.

Microsofts Windows-forretning - der fortsat bidrager med en væsentlig del af Microsoft samlede omsætning - har i den seneste tid været under pres fra ikke mindst det spirende marked for netbooks, der har gjort indhug i salget af traditionelle pc'er.

Dog peger analysehuset Gartner på, at pc-markedet faktisk gør sig bedre end oprindeligt forventet. Det hæver forventningerne til oktober-lanceringen af Windows 7.

Gartner havde oprindeligt forventet en nedgang i andet kvartal på 10 procent i salget til pc'er i forhold til andet kvartal i fjor, men forventer nu i stedet en nedgang på fem procent.

"Vi forventer, at salget af Windows følge denne linie eller bliver en kende bedre," lyder det fra Sid Parakh, finansanalytiker i McAdams Wright Ragen.

Netbooks ømt område

Netbook-markedet - hvor Microsoft står over for seriøs konkurrence fra ikke mindst Linux-alternativer - ser dog fortsat ud til at blive et ømt punkt for Microsoft - i hvert fald indtil Windows 7 bliver lanceret til oktober og muligvis også herefter.

Analytikere fra en stribe af analysehuse vurderer, at Microsoft enten vil ligge på linie med eller ligge lidt bedre end forventningerne til kvartalet.

De vurderer, at Bing har potentiale til at give et løft til Microsofts online-forretning, der har tabt penge i de seneste år.

Bing er generelt blevet godt modtaget og har allerede nuppet markedsandele fra Yahoo i de blot to måneder, hvor søgemaskinen har været på markedet, viser tal fra comScore og StatCounter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere