Artikel top billede

Opkøb styrker VMware i datacentrene og i skyen

ComputerViews: Opkøbet af open source-virksomheden SpringSource styrker VMwares position i datacentrene, i skyen og blandt Java-orienterede virksomheder.

Hvad er det nu lige med VMwares opkøb af SpringSource?

Selvom det ikke er så spektakulært som Oracles køb af Sun, er der alligevel grund til at bide mærke i opkøbet.

Med opkøbet bevæger VMware sig opad i softwarestakken og kan nu føje en række open source-teknologier og udviklingsværktøjer til sin produktportefølje. VMware booster samtidigt sin profil blandt virksomheder, der baserer deres forretningssystemer på Java-teknologi.

Opkøbet handler også om at skabe den nemmeste vej fra applikationsudviklingen til at sætte applikationen i drift på en virtualiseret platform i et datacenter og gøre det muligt at overvåge, fintune og vedligeholde applikationen på en nem måde.

Det gør VMwares teknologier attraktive for datacentrene og cloud-leverandører.

Hurtigere Java-udvikling

Måske kender du ikke SpringSource, men virksomheden har en række succesfulde open source-teknologier og produkter som applikationsserveren Tomcat, det dynamiske programmeringssprog Groovy, webudviklingsplatformen Grails og Spring frameworket.

Den grundlæggende filosofi bag SpringSource er at speede udviklingshastigheden for enterprise Java-applikationer op.

Java EE-applikationer er populære i banker, forsikringsvirksomheder og andre store organisationer, men efterhånden som Java EE er blevet udbygget, er udviklingsprocessen for traditionel Java EE blevet kompliceret og tidsrøvende.

SpringSources filosofi er at anvende den eksisterende Java-infrastruktur, men give udviklere en mere simpel udviklingsproces; en letvægtsudgave af udviklingscyklussen for Java EE.

Springsource startede med Spring-frameworket og har senere udvidet med teknologier som Groovy og Grails., som også fokuserer på simpel og hurtig udvikling til Java-platformen.

Virtualisering fremtidens platform

SpringSource har dog ambitioner om at dække hele livscyklussen for en applikation; fra udvikling over udrulning til produktion og vedligehold - eller "build-run-manage", som SpringSource kalder det.

Derfor har blandt andre CEO Rod Johnson hos SpringSource sagt ja til VMwares tilbud. Det giver god mening for Rod Johnson og Co. at forankre applikationslivscyklussen på en virtualiseret platform.

Som han forklarer på SpringSources blog i forbindelse med opkøbet (der stadig afventer godkendelse hos de amerikanske konkurrencemyndigheder):

"Ved at arbejde sammen med VMware planlægger vi at skabe en enkelt integreret build-run-manage løsning for datacenteret, private clouds og offentlige clouds."

VMware sætter sensorer på applikationslaget

Hvorfor er VMware interesseret i SpringSource?

VMware befinder sig jo langt nede i software-stakken i forhold til SpringSource.

VMwares hypervisor-teknologi ligger mellem hardwaren og styresystemerne, mens SpringSources software ligger længere oppe; ovenpå Java-platformen, der hvor applikationerne skrives

Som Steve Herrod, CTO hos VMware, skriver på sin blog:

"SpringSource har altid været...fokuseret på applikationssiden af IT til forskel fra det fokus på hardwareinfrastrukturen som VMware forbindes med."

Når VMware får adgang til SpringSources teknologier, kan VMwares virtualiseringsteknologi måle direkte på applikationslagets forskellige komponenter og foretage en meget detaljeret fintuning.

Som Steve Herrod skriver:
"VMware har traditionelt behandlet applikationer og operativsystemer som kører på vores virtuelle maskiner (VMs) som black boxes med relativt lille viden om hvad de laver.
Nu vil vi, hvadenten det gælder udrulning, garantier om applikationsperformance eller robusthed ved komponentnedbrud, kunne give flere muligheder, når vi kombinerer mere viden om applikations- og infrastrukturlagene."

Kampen med Microsoft om datacenteret

Ved at kunne tilbyde en samlet build-run-manage-løsning på en virtualiseret platform, gør VMware sig attraktiv hos datacentre og cloud-leverandører.

Dermed håber VMware, at deres virtualiseringsteknologi stadig vil være mere attraktiv end blandt andre Microsoft, der har store ambitioner på virtualiseringsområdet.

VMware vil nemlig ikke kun satse på at kunne fintune Java-applikationer på sin virtualiseringsplatform. Det skal gælde alle slags applikationer.

Som Steve Herrod skriver:
"Vi vil gøre de samme virtualiserings- og management interfaces tilgængelige fra andre applikationsframeworks og middleware-komponenter. Vi har de første tiltag igang med .Net, PhP, Ruby, og J2EE, og vi vil fortsætte med at udvide de tiltag, efterhånden som nye teknologier dukker op i den hastigt voksende udviklingsverden."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere