Artikel top billede

Debat: Giver Cisco mere smæk for skillingen end 3Com og HP?

It-professionelle debatterer netværksgiganten Ciscos rolle i forhold til andre leverandører af tilsvarende løsninger - og der bliver ikke lagt fingre imellem.

Computerworld News Service: I tørre tal køber erhvervslivets it-afdelinger mere udstyr fra Cisco end fra 3Com og HP, men det er åbenlyst ud fra antallet af kommentarer til en artikel fra Computerworlds amerikanske søstermedie Network World, som sammenligner disse leverandører, at netværksgiganten og dens politikker stadig får på puklen af it-folk.

"Jeg ser nye produkter fra 3Com, HP, Juniper og så videre, som er sammenlignelige med løsningerne fra Cisco," skriver en it-professionel, "men Cisco fortsætter bare derudad med nogle temmelig imponerende markedsandele. Hvad gør Cisco så populær?"

En anden læser kommer som svar i form af en teori om, at Cisco tager handskerne af overfor de af virksomhedens forhandlere, der forsøger at sælge andre leverandørers udstyr, og at kunderne godtager det, når forhandlerne bukker under for denne hårde linje. Ciscos fingeraftryk er i hvert fald overalt, hvilket ifølge en læser sikres af Ciscos forhandlere.

"Der er adskillige aspekter i spil her med den særlige "Cisco-tiltrækning," men det har hovedsageligt noget at gøre med den forhandler, som en slutbruger binder sig selv til," skriver denne kommentator. "Det er ret typisk for en virksomhed at se en bestemt forhandler som sin 'betroede rådgiver' og derfor gøre, hvad end forhandleren siger."

Den optræning, der kræves for at styre og vedligeholde Cisco-udstyr er et ømt punkt for mange af læserne. "Find en Cisco-tekniker og brug al din tid på at forsøge at få ham til at være effektiv på blot en enkelt produktlinje," skriver en læser. "Dette behov for specialiserede evner har det med at øge de samlede omkostninger ved ejerskab (TCO, red.) ikke nedsætte dem."

Adskillige læsere ville hellere se folk, der var trænede i det grundlæggende ved netværk frem for specifikt at være trænet i at bruge udstyr fra Cisco.

"Enten ved de, hvordan IP- og ethernet-switching fungerer, eller også gør de ikke," skriver en læser. "Eller ved de bare, hvordan man kopierer og indsætter fra Ciscos website? Når jeg ansætter folk, kræver jeg, at de har et åbent sind, ved hvordan IP- og ethernet-switching fungerer og er gode til at læse."

En it-professionel påpeger, at problemet ikke er unikt for Cisco, da hver af disse leverandører implementerer teknologi med sine egne særheder.

"En eller anden grad af gentræning og læringskurve er uundgåelig, når man går fra en leverandør til en anden for at blive dygtig til at konfigurere og bruge debugging- og fejlfindingsværktøjer," skriver denne læser. "Det er muligt, at protokollerne er de samme, men der kan være enorme forskelle mellem, hvordan man benytter dem hos forskellige leverandører.

Subjektiv debat

Hver af de tre leverandører har loyale folk blandt læserne. En HP-bruger skriver, at han prøvede noget udstyr fra Cisco men holder sig til HP. "Vi har kigget på switches fra Cisco flere gange. Cisco tilbød endda at matche HP's pris et par gange," skriver han. "Men hver gang er vi gået tilbage til switches fra HP. De er solide, pålidelige og med et komplet sæt af funktioner. I 18 år har jeg kun haft en HP-switch/hub, der døde. HP's pålidelighed kan ikke overgås."

En anden it-veteran mener, at det er en afvejning af kvalitet at vælge HP frem for Cisco: "Værdidebatten er selvfølgelig subjektiv - nogle køber deres tøj hos WalMart, og det kan man godt se. Jeg vil gladelig betale ekstra for et kvalitetsprodukt, der holder." Til dette svarer en anden læser: "Det er der sandhed i. HP har en ingeniørbaggrund, hvorimod Cisco er et akkvisitionsselskab, hvilket gør Cisco til netværksbranchens WalMart."

Huawei og dens H3C-joint venture med 3Com har også fans blandt kommentatorerne. En påstår, at denne virksomhed tilbyder et komplet portefølje, enkle styringsværktøjer og lavt strømforbrug. Men andre har en skarp tone overfor virksomheden og dens stærke bånd til Kina.

Forskning og udvikling i Kina betyder 'reverse engineering'. Derfra kommer der intet originalt design. Huawei bruger 3Com til at fremme deres billige produkter med lav kvalitet i Nordamerika," skriver en læser. Men den kommentar blev modargumenteret med denne: "Hvordan kan det så være, at mange af de europæiske teleoperatører bruger Huawei? Hvorfor er store organisationer (SNCF, den israelske regering, PSA, og så videre) gået over til H3C?"

Tilstrækkelige alternativer

Ciscos søgsmål fra 2003 mod Huawei, der blev beskyldt for ulovligt at have kopieret Ciscos IOS i Huawei-produkter, blev også diskuteret. Søgsmålet blev droppet efter 18 måneder, da det kom frem, at individer, der handlede på egen hånd hos Huawei, havde kopieret den omtalte kode, og at det ikke var noget, virksomheden havde godkendt. "Så det, du siger," skriver en læser spydigt, "er, at man får den samme switch men til en langt lavere pris. Det ser for mig ud som et let valg!"

Man skal ikke glemme Juniper, når man afvejer Cisco i forhold til andre leverandører af switches. "Juniper EX switch-produktviften er udmærket med et stærkere sæt af funktioner end de typiske produkter fra Cisco," skriver en læser.

"Alternativerne fra HP og 3Com er tilstrækkelige, hvis man bare har brug for basal switching, men når man presser dem, så begynder de at falde fra hinanden."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere