Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft dropper alle Zune-modeller - undtagen én

Microsoft skrotter samtlige Zune-modeller bortset fra én, der bliver det apparat, der skal udfordre iPod.

Computerworld News Service: Microsoft planlægger at droppe alle selskabets Zune-modeller undtagen den high-definition (HD) version, der udkommer om to uger.

Microsoft oplyser, at de flash-baserede Zune-modeller på fire, otte og 16 gigabyte samt 80 og 120 gigabyte harddisk-hukommelse kun vil blive tilbudt i butikkerne, indtil det nuværende lager er udsolgt.

Derefter vil den nye Zune HD - der kommer på hylderne i USA 15. september og som har touch screen, HD radio, HD video-out og en internet browser - blive det eneste Zune-produkt på markedet.

Microsoft planlægger desuden at udsende opdateret software og tjenester til Zune i forbindelse med den nye Zune HD.

Derudover vil Zune senere i år få en ny videotjeneste, der vil blive gjort tilgængelig via Xbox Live.

Nyheden om, at Microsoft stopper salget af Zune, kom frem i onsdags på Microsoft-observatøren Paul Thurrots 'Supersite for Windows' blog.

På omgangshøjde med iPod

Zune HD, den første version af Microsofts multimedie-afspiller med touch screen, skal efter planen bringe Zune op på højde med Apples iPod Touch og give Microsoft et stærkere kort på hånden i konkurrencen med andre high end MP3- og video-afspillere.

Serien blev introduceret til markedet første gang for næsten tre år siden, men den har ikke klaret sig godt i forhold til de konkurrerende produkter.

Microsoft nedlagde allerede sin særlige Zune-afdeling for nogen tid siden, og produktet er nu en del af virksomhedens tv, video og musik-forretning, som bliver ledet af 'corporate vice president' Enrique Rodriguez.

Microsofts beslutning om kun at fokusere på Zune HD er taget for at skære den nedre og uprofitable del af markedet fra og forberede vejen for næste generations Windows Mobile smartphones, som sandsynligvis vil inkludere features fra Zune, siger Matt Rosoff, som er analytiker hos Directions on Microsoft.

"De er først og fremmest på det marked for at holde brandet i live, holde tjenesten kørende og måske for at bane vejen for næste generations Windows-telefoner, som jeg forestiller mig vil have en lignende formfaktor og integreret Zune-software," siger han.

Flere tilbuds-facetter end med iPod

Matt Rosoff tilføjer, at Zune HD har nogle attraktive funktioner, der går langt videre end det, Apples iPod Touch kan tilbyde.

De tæller muligheden for at købe et månedligt abonnement, hvorunder man kan lytte til al den musik, man har lyst til fra Zune Marketplace via en trådløs forbindelse.

Men Microsoft var for sent ude på det marked, og forbruger-interessen forsvandt hurtigt igen, fortæller han også.

"Microsoft kom svagt fra start, og da selskabet endelig kom efter det, var alle blevet ligeglade," vurderer Matt Rosoff.

Zune HD står også over for andre udfordringer, når enheden bliver frigivet d15. september.

En af dem er, at Apple har annonceret en presse-event lige inden, nemlig 9 september, hvor man forventer, at virksomheden vil præsentere nye fremskridt for iTunes og iPod.

Marketing-chef går fra borde

En anden er, at Zunes øverste marketing-chef, Chris Stephenson, for nyligt har sagt sin stilling op og planlægger at forlade virksomheden 4. september - altså lige inden lanceringen af Zune HD. Det bekræftede Microsoft onsdag.

Chris Stephen skal i stedet arbejde som 'chief marketing officer' ved Interscope Records i Los Angeles.

Microsoft meddeler, at selskabet stadig prioriterer Zune-strategien, og at man regner med at kunne tilbyde "fantastisk underholdning gennem software og tjenester på flere skærme og enheder."

Derudover bliver det understreget, at Chris Stephensons afgang ikke påvirker selskabets engagement i Zune HD.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere