Kopimaskinen skal kunne integreres med de eksisterende it-systemer. Her fremviser Canons europæiske produktchef, Paul Rowntree, firmaets nyeste produktserie. Foto: Kenneth Hansen

Guldrandet plan skal sikre printerbranchens fremtid

Printerproducenterne har en klar ide om, hvordan de kan få flere virksomheder til at investere i nye kontormaskiner.

I et barskt økonomisk klima, hvor virksomheder generelt er tilbageholdende over for nyinvesteringer, er det ikke en ny printer eller kopimaskine, der står højest på økonomidirektørens ønskeseddel.

I første halvår af 2009 er printersalget faldet med 25 procent i forhold til samme periode året før. Det viser en rapport fra analysefirmaet Gartner fra august.

Producenterne af kopimaskiner og printere er godt klar over, at det i disse tider ikke er printerrummet, der forgyldes.

Alt handler om effektivisering
Derfor forsøger de nu at lokke virksomheder til at investere i teknologi, der kan forbedre og effektivisere den måde, organisationens dokumenthåndtering foregår på.

I stedet for at sælge printere og kopimaskiner, der først og fremmest har til formål at printe og tage fotokopier, skal det lidet charmerende stykke kontorisenkram nu integreres og skabe konvergens i den eksisterende it-infrastruktur.

Det er især de store multifunktionsmaskiner - eller MFP'ere - der er velegnede til det formål.

"Der er kommet mere fokus på, at virksomhederne kan spare penge ved at kombinere kopi med it på multifunktionsmaskinerne," siger Anders Elbak, der er research manager hos IDC.

Ikke ny teknologi
Anders Elbak forklarer, at det som sådan ikke er nyt, at kopi og print spiller sammen med it-systemer.

Men hvor der tidligere var modvilje fra it-cheferne mod at lade kopi og print være en del af it-afdelingen, er man nu i højere grad begyndt at kunne se fordelene i en tættere integration.

Denne integration betyder i praksis, at man kan udføre flere dokumenthåndteringsopgaver direkte fra maskinens kontrolpanel. Eksempelvis scanning og arkivering af dokumenter direkte i de relevante systemer.

Derudover er det blandt andet muligt at give personlige indstillinger til alle firmaets medarbejdere. Det giver mulighed for, at it-afdelingen kan bestemme, hvem der må printe hvad, hvordan og hvor meget.

På den måde kan virksomheden altså både spare tid, penge og miljøressourcer ved at lade software spille en mere aktiv rolle i printerparken.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.