Artikel top billede

Fiberselskabet MidtVest Bredbånd får ikke lov til at gå konkurs, hvis det står til indholdsleverandøren Smile Content. Foto: MidtVest Bredbånd.

MidtVest Bredbånd-konkurs ender i juridisk slagsmål

Kreditorerne ønsker at lukke det konkursramte fiberselskab MidtVest Bredbånd, men en tidligere indholdsleverandør vil forhindre det med et fogedforbud.

Gravøllet er efterhånden blevet godt lunkent i det vestjyske.

I august skulle fiberselskabet MidtVest Bredbånd være begravet. Kreditorerne var klar til at bære kisten det sidste stykke, inden den skulle sænkes i graven.

Men indholdsleverandøren Smile Content stillede sig i vejen. Der var en "kontraktlig uenighed" mellem MidtVest Bredbånd og Smile Content, lød det fra indholdsleverandørens direktør, Kim Wehrs.

Det er nu over en måned siden, at Smile Content stillede sig i vejen, og sagen har nu taget yderligere en drejning, oplyser kurator Bo Holse, der varetager kreditorernes interesse. I dette tilfælde er det de seks elselskaber, der finansierede MidtVest Bredbånd.

"Jeg kan bekræfte, at der er en verserende fogedforbudssag," siger Bo Holse til Computerworld.

MidtVest Bredbånd gik i betalingsstandsning i januar, og siden hen har selskabet solgt både sine privat- og erhvervskunder fra.
Nu håbede kreditorerne endelig, at de kunne lægge MidtVest Bredbånd i graven. Men det trækker ud.

"Vi har i tre kvarte år haft drift af en virksomhed, som har været i betalingsstandsning eller under konkurs. Jeg forsøger at få det lukket, og når nogle forsøger at nedlægge et fogedforbud, så er det for at forhindre, at det bliver lukket," siger Bo Holse.

Dårlig forretning at holde liv i firmaet

MidtVest Bredbånd er i dag et selskab under afvikling, og det er typisk selskaber, der kører med en negativ bundlinje. Derfor er det i alt andet end i kreditorernes interesse, at der bliver holdt liv i firmaet, da kreditorerne samtidig er medejere.

Bo Holse bekræfter, at det stadig er indholdet af en kontrakt, som parterne strides om.

"Kernen er, hvilke rettigheder Smile Content har i henhold til de kontrakter, de har haft med MidtVest Bredbånd," siger han.

Direktør Kim Wehrs fra Smile Content bekræfter ligeledes over for Computerworld, at det er en "kontraktlig uenighed", som sagen drejer sig om. Men ellers har han ingen yderligere kommentarer i sagen.

Kurator Bo Holse vil på nuværende tidspunkt heller ikke uddybe, hvad sagen nærmere drejer sig om. Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår fogedforbudssagen skal finde sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere