Artikel top billede

Folk er (for) flinke kritikere på nettet

I gennemsnit bedømmer folk online-varer og -services med 4,3 ud af fem stjerner. Amazon.com afviser fiflerier, mens andre dropper stjernerne på grund af anmelder-inflation.

I online-debatter kan bølgerne sommetider gå endog meget højt, når debattørerne helt glemmer bolden og prøver at nedlægge manden med alskens eder og fy-ord.

Men når det kommer til at lade brugerne kritisere og vurdere produkter og services får online-piben en noget anden lyd.

Det er softwareselskabet Bazaarvoice,Inc, som leverer vuderingssoftware til mere end 600 sites, der melder om, at gennemsnitsbedømmelsen ligger på 4,3 stjerner ud af fem.

Og der er måske noget om, at der er gået inflation i brugernes online-bedømmelser.

Ebay har et gennemsnit på 4,3. Amazon.com, oplyser, at selskabets brugergenererede stjerne-skala viser nogenlunde samme gennemsnit. Google fortæller, at gennemsnitsanmeldelsen på videositet Youtube ligger på 4,6 stjerner. Og Buzzilions.com, som indsamler målinger på 3.000 sites fortæller blandt andet, at produkter som printerpapir ligger på 4,4 stjerner og hundemad på 4,7.

Det skriver The Wall Street Journal.

Folk spreder gode nyheder

Amazon.coms chef for e-handelssitets community fortæller til The Wall Street Journal, at folk enten vurderer, når de har haft en meget positiv eller en meget negativ oplevelse, når de har e-handlet.

Og folk er åbenbart mere positivt stemt online, end mange tidligere har antaget.

"Der er en vandrehistorie om, at folk i langt højere grad ytrer sig negativt frem for positivt," siger chef Ed Keller fra marketing ressearch-selskabet Keller Fay Group, der hver uge udspørger 100 forbrugere om, hvilke produkter de nævner til deres venner.

Omkring 65 procent af alle forbrugernes mund-til-mund-budskaber er positive, mens kun otte procent af produktvurderingerne er negative.

Jerkface anklager webbutik for snyd

Den notorisk negative Amazon-anmelder Marc Schenker, der sommetider har anmeldt under pseudonymet Jerkface, er kendt for udelukkende at uddele laveste karakter, én stjerne, til alle Amazon-produkter.

Han fatter ikke, at folk er så positive på nettet.

"I en webbutik, der sælger millionvis af varer, så er det givet, at det også må være nogle dårlige nogen," siger han, efter han i hårde toner har anmeldt varer på Amazon.com.

Han beskrev blandt andet Anne Franks Dagbog som "meget, meget skuffende", og er siden smidt ud af Amazon-butikken med henvisning om, at han generede de andre kunder.

Hr. Jerkface har i lighed med andre Amazon-brugere anklaget Amazon for at fifle med brugervurderings-systemer. Online-butikken afviser dog alle anklager med henvisning om, at Amazon tillader negative kommentarer, hvis de ikke indeholder et usmageligt sprog.

Flere andre sites har besluttet helt at droppe eller nuancere stjernesystemerne, fordi de virker alt for positive, og dermed kan anmeldelserne fremstå som utroværdige over for kunderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere