Artikel top billede

Derfor skal du ikke vente på Service Pack til Windows 7

Mange virksomheder vil vente med at købe Windows 7, til den første 'Service Pack' er klar. Men det er en dårlig ide, lyder det fra Gartner. Læs her hvorfor.

Computerworld News Service: Mens virksomhederne går og overvejer, om og hvornår de skal skifte til Windows 7, vælger mange it-veteraner den traditionelle og sikre vej: De venter, indtil den første service-pakke til det nye styresystem er ankommet.

I dette tilfælde fortæller Microsoft, at det vil ske omkring 12 måneder efter lanceringen af Windows 7, som finder sted om få uger. Du kan se datoen her.

Læs også: Skal - skal ikke: Opgradere til Windows 7?

Lige præcis dette styresystem har imidlertid en lidt anderledes opgraderings-cyklus, mener analytikere.

De automatiske Windows-opdateringer, der regelmæssigt tilbyder de seneste løsninger, gør, at virksomhederne bør modstå fristelsen til at vente på den første service-pakke, mener Gartner-analytiker Steven Kleynhans.

"I gamle dage gav det mening at vente på den første service-pakke, for det var den eneste måde, man kunne få adgang til de nye løsninger. Men sådan er det ikke længere," siger han.

En service-pakke - en samling opdateringer, løsninger og eventuelle nye funktioner, der bliver leveret i en enkelt pakke - installeres nemmere end en serie af individuelle opdateringer, ikke mindst i forhold til flere computere i et netværk.

"Service-pakker er ikke så forstyrrende, som de var engang. De fleste løsninger i den første service-pakke til Windows 7 vil allerede være installeret af brugerne via Windows updates," siger Steven Kleynhans.

Bør begynde at teste nu

Faktisk anbefaler Gartner, at virksomhederne begynder at teste Windows 7 med det samme. Du kan få gode råd til fremgangsmåden her.

Analysefirmaet forventer, at de fleste virksomheder vil implementere Windows 7 mellem 12 og 18 måneder efter, at systemet bliver gjort tilgængeligt for offentligheden 22. oktober. På det tidspunkt vil SP1 alligevel være den version, folk bruger, siger Steven Kleynhans.

Sidste chance er 2011

Gartner vurderer, at brugerne kan forvente fem års mainstream support fulgt af fem års udvidet support for hver version af Windows, som Microsoft sender på gaden.

Mainstream support er gratis og understøtter alle løsninger, hvorimod udvidet support koster penge og kun inkluderer sikkerhedsopdateringer.

Supporten til Windows XP, den mest brugt Windows-version, er langsomt ved at forsvinde. Mainstream supporten til XP forsvandt i april 2009, og den udvidede support vil være helt væk i april, 2014.

Selv om det kan virke som lang tid ude i fremtiden, advarer Gartner om, at manglen på ISV'er vil blive udtalt allerede i slutningen af 2011, og at de fleste virksomheder derfor bør have installeret Windows 7 inden da. Gartner omtaler tiden efter 2012 som 'XP danger zone.'

"Man vil komme for sent, hvis man venter til efter Windows 7 SP1 med at begynde at teste," advarer Steven Kleynhans.

Service-pakker betyder i virkeligheden mest for pc-producenterne, siger han, for de betyder, at pc-producenterne kan levere pc'er med helt opdaterede styresystemer.

"Nye pc-ejere vil kun skulle downloade en eller to opdateringer i månederne efter en service-pakke," siger Steven Kleynhans.

Det er forståeligt, at det appellerer til it-folk, at man kan vente et år og så få alle opdateringerne på én gang.

"Det står for dem som de vises sten. Det er kun én installation," siger Steven Kleynhans.

Men han tilføjer, at service-pakker også kan ende som en dårlig undskyldning for it-afdelingen. For at undgå beskyldninger om at testene er for langsommelige, kan de sige, at de vælger at vente på at Microsoft udsender en service-pakke.

Men den undskyldning duer ikke denne gang, tilføjer han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere