Artikel top billede

IDC: Krav om bæredygtighed rammer it-chefen

Analytikerne mener, at der skal mere fokus på nye måder at bruge teknologierne på.

Computerworld News Service: Ifølge en ny undersøgelse fra IDC rammer kravene om effektivitet og bæredygtighed it-afdelingerne hårdere end andre dele af virksomheden.

74 procent af alle ledere involverede i bæredygtighed siger, at it-cheferne har fået hovedansvaret, står der i undersøgelsen. Omkring 68 procent fortæller, at ledelsen også tager sin del af ansvaret, men IDC pointerer, at dette tal er faldet i takt med, at finanskrisen har rykket økonomien op på prioriteringslisten.

Faciliteter og forretningsledelsen spillede en rolle i henholdsvis 58 og 56 procent af virksomhederne, siger rapporten, der har udgangspunkt i interviews med 150 ledere i Storbritannien.

It-cheferne bliver nødt til at være mere effektive i løsningen af den udfordring, sagde research director ved IDC, Chris Ingle, da han talte ved analysefirmaets konference om effektivitet og bæredygtighed tidligere på ugen.

"Det vigtigste område at fokusere på er, hvordan man forbedrer sit workflow," sagde han.

"Derefter bør man arbejde på at gøre datacentret mere modulært, at få styringen af data og ressourcer på plads og på at ændre client-device strategierne.

Traditionelt set har bæredygtighed inden for it handlet om brugen og genbrugen af hardware, tjenesternes indflydelse, data duplikation og strømstyring," siger Chris Ingle.

Han mener, at it-cheferne i stedet burde tænke "hvordan kan it bidrage til at reducere spildet i hele virksomheden og ikke alene i it-afdelingen".

"Der er åbent for endnu mere effektive metoder - hvis man udnytter it bedre i alle dele af virksomheden."

"Fra og med næste år vil fokus være på at opnå forbedringer på område-specifikke måder, som for eksempel industri, transport, energi og bygninger," forklarede Chris Ingle.

"Det bliver ikke bare et spørgsmål om at måle på individuelle enheder, datacentre og kontorer."

En mere intensiv udnyttelse af grøn it i alle Storbritanniens virksomheder vil desuden kunne hjælpe landet med at leve op til målene om at reducere kul-forbruget, forudså han, ved at bidrage til betydelige forandringer i energi-produktion og distribution; bygninger, lys og varme; transport og industrielle processer.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere