Artikel top billede

De fleste virksomheds-pc'er kan køre Windows 7

Kun tre procent af nordamerikanske pc'er kører med Vista, så der er god grobund for opgraderinger, siger Softchoice.

Computerworld News Service: For hver 100 nordamerikanske virksomheds-pc'er er de 88 kraftige nok til at køre Microsofts nye styresystem, Windows 7. Det er langt flere end de 50 procent, der for tre år siden blev vurderet til at kunne køre Vista, da det blev lanceret, oplyser en rapport, der blev offentliggjort i sidste uge.

Derudover er 65 procent af pc'erne kraftige nok til at køre de fleste af Windows 7's funktioner som for eksempel dets Aero-grafik. Ved Vistas udgivelse for tre år siden var tallet bare seks procent. Det fortæller Softchoice Corp.

Softchoice har desuden fundet ud af, at 93 procent af alle virksomheds-pc'er stadig kører med det otte år gamle Windows XP-styresystem, og faktisk er der flere virksomheds-pc'er, der stadig bruger det 10 år gamle Windows 2000 (fire procent), end der er virksomheds-pc'er med Windows Vista (tre procent).

"Det er helt tydeligt, at udgifterne til hardware-opgraderinger ikke vil holde Windows 7 tilbage på samme måde, som de gjorde i forhold til Vista," siger Dean Williams, som er services development manager ved Softchoice.

Softchoice har indsamlet data fra 450.000 pc'er i perioden fra november 2008 til august 2009 hos 284 af de nordamerikanske organisationer, som er kunder hos dem.

7 er mindre sulten end Vista

Der er flere grunde til, at virksomheds-pc'erne i dag er bedre rustede til en opgradering til Windows 7, siger Dean Williams. Trods opbremsningen af CPU'ernes clock-hastighed, er pc'erne blevet hurtigere i løbet af de tre år, der er gået, siden Vistas udgivelse.

Og trods de udbredte rapporter om, hvordan visse kriseramte virksomheder har udvidet pc'ernes livscyklus, så er der stadig sket en del udskiftning, siger Dean Williams.

Endelig er Windows 7 enten kun en lille smule mere ressource-glubsk end Vista, eller - hvis man skal tro folks historier - måske endda mindre sulten.

Microsoft siger, at Windows 7 kræver mindst en 1 GHz single-core CPU, 1GB RAM, og 16GB harddrive. Vistas minimums-specifikationer: 800 MHz single-core CPU, 512MB RAM og 20 GB harddrive.

For at køre Vistas 'premium'-funktioner fortæller Microsoft, at man behøver en GHz single-core GPU, 1 GB RAM og 40GB harddiskplads.

Microsoft har endnu ikke oplyst, hvad der skal til for at køre Windows 7's premium-funktioner. Så Softchoice, der er nær partner med Microsoft, lavede sine egne specifikationer: 1.6 GHz single-core CPU, 2GB RAM og 32GB harddiskplads.

Grafikkort undtaget

Ud af de 12 procent af pc'erne, der ikke lever op til mindstekravene til Windows 7, har de alle brug for både en RAM og en harddrive-opgradering. For at køre premium-funktionerne har 35 procent af pc'erne brug for mere RAM, mens 21 procent skal bruge en større harddrive.

Både hukommelse og harddrives er billige i indkøb, og opgraderingerne kan gennemføres samtidig med installationen af Windows 7, så man mindsker den nødvendige arbejdstid til projektet, siger Dean Wiliams.

Men betyder det så, at firmaerne bør beholde deres nuværende hardware og lave in-place opgraderinger til Windows 7? Ikke nødvendigvis, siger Dean Williams, som pointerer, at Softchoices undersøgelser viser, at support-omkostningerne har en "tendens til at eskalere", når hardwaren bliver ældre end 42 måneder, og at det derfor er klogere at skifte til nyt, når man passerer den grænse.

Dean Williams anerkender, at Softchoice ikke har taget højde for pc'ernes grafik, som i bærbare computere og virksomheds-pc'er ofte bliver indbygget via en GPU i motherboardet og derfor ikke kan opgraderes. Den slags grafikkort er svagere end almindelige GPU'er, og det kan betyde, at de ikke er stærke nok til at køre Windows 7's premium Aero grafiske funktioner uden problemer.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere