Artikel top billede

Storbritannien indfører omstridt piratlov

Three-strikes-modellen mod musikpiraterne bliver en realitet i Storbritannien. Billigere musik og mildere copyright-lovgivning bliver resultatet, håber briternes erhvervsminister.

Tre ulovlige piratdownloads af musik. And goodbye internet.

Klipningen af piraters internet bliver en realitet i Storbritannien ifølge den engelske erhvervsminister Lord Peter Mandelson efter flere måneders spekulationer om, hvorvidt den engelske regering reelt ville indføre den skrappe metode til at stoppe det omfattende musikpirateri.

Storbritannien vil følge i franskmændenes fodspor og indfører den såkaldte three strikes-model, hvor tre lovovertrædelser resulterer i, at piraterne bliver smidt af internettet.

Lord Mandelson forklarer på et offentligt møde iværksat af den britiske regering, at pirat-køreplanen er, at britiske pirater vil modtage to advarselsbreve og derefter få klippet forbindelsen til internettet, hvis forbrydelserne fortsætter.

Erhvervsministeren siger, at loven bliver indført af økonomiske og moralske årsager.

Det skriver BBC.

Møder hård kritik

Den omstridte three-strikes-model har mødt hård kritik på både europæisk niveau og ude blandt teleselskaberne, der skal stå for den fysiske klipning af kundernes internetforbindelser.

EU har flere gange undsagt three-strikes-modellen, fordi den er på kant med fundamentale menneskerettigheder. Den Europæiske Union kræver en retssag, før netkablet kan blive klippet.

Hos teleselskaberne møder modellen modstand. Blandt andre det britiske teleselskab TalkTalk forklarer, at det vil gå rettens vej for at modsætte sig håndhævelsen af den kommende britiske piratlovgivning, fordi selskabet nægter at agere internet-politi.

"Det, der bliver foreslået, er principielt forkert og vil ikke virke i praksis," forklarer en unavngiven kilde fra TalkTalk til BBC.

Del lovligt musik med venner og familie

Den britiske teleorganisation, ISPA, foreslår, at rettighedshaverne skal hjælpe de britiske teleselskaber med at betale for de administrative omkostninger.

Mulighed for appel

Lord Mandelson er imødekommende over for ISPA's opfordring. Han fortæller i sin tale, at administrations-omkostningerne skal deles mellem teleudbyderne og rettighedshaverne.

Ellers tager han kritikken med ro og kalder klipningen for "sidste udvej".

"Jeg forventer ikke masse-ekskluderinger fra internettet. Folk vil modtage to advarsler, og hvis det kommer til at klippe forbindelsen, vil de have muligheden for at appellere afgørelsen," forklarer han i sin tale på det åbne kabinet-møde.

Han forklarer samtidig, at han er chokeret over, at kun et ud af 20 musikdownload i Storbritannien foregår på lovlig vis i den musikindustri, der på nuværende tidspunkt omsætter for godt 125 milliarder kroner og beskæftiger to millioner mennesker.

Lempeligere copyright-lovgivning på vej

I kølvandet på piraternes overhængende fare for at blive klippet af internettet, fortæller Peter Mandelson, at der bliver indført blødere copyright-begrænsninger.

Den nye copyright-tilgang skal efter sigende give borgerne mulighed for at dele deres musik inden for lukkede kredse og uden snærende DRM-begrænsninger.

Selv om ny, blød copyright-håndhævelse skal foregå på europæisk plan, hævder Lord Mandelson dog ifølge BBC, at det vil være muligt at dele musik med familie og venner.

Det betyder eksempelvis, at en person kan købe en CD og kopiere den til sin MP3-afspiller eller brænde den lovligt til et familiemedlem.

Den britiske erhvervsminister udtrykker samtidig håb for, at piratlovgivningen i fremtiden vil give briterne billigere musik, der er nemmere at downloade på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere