Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Frankrig sætter alt ind på at stoppe pirater

Frankrigs regering stopper ikke med at jagte fil-pirater, selv om dens three strikes-lov har fået tomlen nedad. Den europæiske piratjagt har indtil videre vist sig effektiv i Sverige.

De franske fil-pirater skal ikke slippe med den dårlige samvittighed, når de deler filer med hinanden.

Det mener Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy, der dog i sidste uge måtte sande, at der blev stukket en kæp i hjulet til den franske regerings forslag om, at tre overtrædelser af ophavsretsloven skulle koste forbindelsen til internettet.

Efter loven om three strikes and you're out blev godkendt af det franske overhus vendte nationalsamlingen tomlen nedad, delvist fordi de spærrede internetbrugere stadig skulle betale for deres klippede internetforbindelse.

Den franske præsident og hans folk er dog langtfra tilfredse med afgørelsen. Og i dag vil nationalsamlingens præsident tromme forskellige partiledere sammen til en diskussion af, hvordan man kan udforme loven og tidsrammen for projektet.

Flere iagttagere forventer, at three strikes-loven i en eller anden form vil blive vedtaget.

Det skriver cnbc.com.

I England er forhandlingerne i gang

Underholdningsindustrien hævder at tabe gigantiske beløb på, at pirater stjæler ophavsretligt beskyttet indhold via nettet. Alene Hollywood anslår, at filmbyen taber omkring 110 milliarder kroner om året på piraternes grådige kløer.

På grund af de store pengesummer diskuterer flere europæiske regeringer konkret anti-piratlovgivning med inspiration fra det franske three strikes-lovforslag.

Blandt andet er der i England nedsat en arbejdsgruppe, for at den britiske pladeindustri kan få en aftale i stand med de britiske teleselskaber, hvilket dog ikke har været muligt indtil videre.

Virkningsfuld anti-piratlov i Sverige

I Sverige har man allerede indført anti-piratloven Ipred (Intellectual Property Rights Enforcement Directive), som EU-kommissionen vedtog i 2004.

Loven giver underholdningsindustrien mulighed for at få udleveret navn og adresse på mistænkelige fildelere for derefter eventuelt at retsforfølge dem for brud på ophavsretsloven.

Siden Ipred-indførelsen 1. april melder svenske online-musikbutikker om stigende salg på grund af Ipred-loven.

Blandt andre CDON.com melder om en salgsstigning på 20 procent, mens filmdelingssitet Ameibo ifølge Svenska Dagbladet sælger 30 procent flere lovlige downloads til sine kunder.

Ud over at netsalget stiger, er internettrafikken samtidig faldet kraftigt, hvilket bliver tolket som, at loven har en præventiv virkning.

De svenske pirater har som følge af Ipred-loven indført anonymiseringsværktøjet IPREDator, som giver piraterne mulighed for at downloade alt det beskyttede indhold, som de lyster, uden at deres IP-nummer bliver afsløret.

Ifølge Politiken har omkring 100.000 internetbrugere downloadet og installeret IPREDator.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere