Red Hat investerer i EnterpriseDB

Måske er Linux-leverandøren nervøs ved tanken om Oracles forestående overtagelse af MySQL.

Computerworld News Service: Red Hat har investeret et ukendt beløb i leverandøren af open source-databaser EnterpriseDB, hvilket nok skal ses som et tegn på, at Linux-leverandøren er nervøs ved udsigten til Oracles kommende overtagelse af MySQL i forbindelse med opkøbet af Sun Microsystems Inc.

Nyheden blev presenteret i en pressemeddelelse i sidste uge, men hverken EnterpriseDB eller Red Hat har foreløbigt svaret på forespørgsler i den forbindelse.

Nyheden er interessant, idet en stor del af Red Hats nuværende popularitet som server-platform er baseret på kunder, der ønsker at køre det frie MySQL oven på Red Hat som en del af en LAMP (Linux Apache MySQL Python/Perl/PHP) server. EnterpriseDB sælger en proprietær, Oracle-kompatibel database under navnet PostgresPlus, der er baseret på open source-teknologien PostgreSQL.

De to virksomheder har tilsyneladende nærmet sig hinanden i flere måneder. Den administrerende direktør for EnterpriseDB, Ed Boyajian, er desuden tidligere chef for Red Hat.

Ed Boyajian fortæller i et interview med News.com, at investeringen, der er del af samlede investeringer for i alt knap 100 millioner kroner, udgør "et betydeligt beløb".

IBM investerede et mindre beløb i EnterpriseDB for halvandet år siden, som en del virksomhedens ønske om at lægge afstand til Sun Microsystems Inc., der på det tidspunkt netop havde erhvervet MySQL AB. Denne gang har frygten for MySQL's skæbne efter Oracles opkøb nok motiveret Red Hat til sikre sig ved forbindelsen med EnterpriseDB, siger Gordon Haff, som er analytiker ved Illuminati Inc.

Billig konkurrent
Trods Oracles løfter om det modsatte er der en del, der frygter, at Oracle vil begrave eller stække MySQL for at forhindre det i at konkurrere med den dyrere Oracle Database.

Matt Asay foreslår, at Red Hats investering skal ses som en form for modangreb, der skal styrke EnterpriseDB i sin position som en billig konkurrent til Oracle og andre, dyre proprietære databaser.

Selv om den er langt mindre udbredt end MySQL, bliver EnterpriseDB's produkt PostgreSQL anset for at være mere velegnet til store virksomheder end MySQL. EnterpriseDB har haft en vis succes i at snuppe Oracles kunder, og i forbindelse med IBM's investering i marts 2008 oplyste firmaet, at det havde 225 betalende kunder.

Red Hats tiltag kan desuden også ses som et modtræk til den øgede konkurrence fra andre Linux-leverandører.

Den nyligt udsendte Ubuntu 9.10 Server er integreret med MySQL.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Wish.com er blevet en milliard-virksomhed på at sælge billigt tingel-tangel fra Kina til vestlige forbrugere: Her er forklaringen på de absurd lave priser
Hver dag lander der 40.000 pakker fra Kina i Københavs Lufthavn. For få år siden kom næsten ingen. Pakkeeksplosion skyldes blandt andet den amerikanske e-handels-sensation Wish.com, der har specialiseret sig i at sælge absurd billigt Kina-ragelse til danskerne.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.