Red Hat investerer i EnterpriseDB

Måske er Linux-leverandøren nervøs ved tanken om Oracles forestående overtagelse af MySQL.

Computerworld News Service: Red Hat har investeret et ukendt beløb i leverandøren af open source-databaser EnterpriseDB, hvilket nok skal ses som et tegn på, at Linux-leverandøren er nervøs ved udsigten til Oracles kommende overtagelse af MySQL i forbindelse med opkøbet af Sun Microsystems Inc.

Nyheden blev presenteret i en pressemeddelelse i sidste uge, men hverken EnterpriseDB eller Red Hat har foreløbigt svaret på forespørgsler i den forbindelse.

Nyheden er interessant, idet en stor del af Red Hats nuværende popularitet som server-platform er baseret på kunder, der ønsker at køre det frie MySQL oven på Red Hat som en del af en LAMP (Linux Apache MySQL Python/Perl/PHP) server. EnterpriseDB sælger en proprietær, Oracle-kompatibel database under navnet PostgresPlus, der er baseret på open source-teknologien PostgreSQL.

De to virksomheder har tilsyneladende nærmet sig hinanden i flere måneder. Den administrerende direktør for EnterpriseDB, Ed Boyajian, er desuden tidligere chef for Red Hat.

Ed Boyajian fortæller i et interview med News.com, at investeringen, der er del af samlede investeringer for i alt knap 100 millioner kroner, udgør "et betydeligt beløb".

IBM investerede et mindre beløb i EnterpriseDB for halvandet år siden, som en del virksomhedens ønske om at lægge afstand til Sun Microsystems Inc., der på det tidspunkt netop havde erhvervet MySQL AB. Denne gang har frygten for MySQL's skæbne efter Oracles opkøb nok motiveret Red Hat til sikre sig ved forbindelsen med EnterpriseDB, siger Gordon Haff, som er analytiker ved Illuminati Inc.

Billig konkurrent
Trods Oracles løfter om det modsatte er der en del, der frygter, at Oracle vil begrave eller stække MySQL for at forhindre det i at konkurrere med den dyrere Oracle Database.

Matt Asay foreslår, at Red Hats investering skal ses som en form for modangreb, der skal styrke EnterpriseDB i sin position som en billig konkurrent til Oracle og andre, dyre proprietære databaser.

Selv om den er langt mindre udbredt end MySQL, bliver EnterpriseDB's produkt PostgreSQL anset for at være mere velegnet til store virksomheder end MySQL. EnterpriseDB har haft en vis succes i at snuppe Oracles kunder, og i forbindelse med IBM's investering i marts 2008 oplyste firmaet, at det havde 225 betalende kunder.

Red Hats tiltag kan desuden også ses som et modtræk til den øgede konkurrence fra andre Linux-leverandører.

Den nyligt udsendte Ubuntu 9.10 Server er integreret med MySQL.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Premium
Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”
Det danske it-selskab Peakon vil overtage verdensherredømmet. Næste stop er et kontor i New York, der åbner til sommer. "Vi forventer, at USA skal være det største marked for Peakon inden for to til tre år. Hvis USA ultimativt set skal være en succes, skal det være vores største marked," lyder målsætningen.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.