Artikel top billede

Red Hat investerer i EnterpriseDB

Måske er Linux-leverandøren nervøs ved tanken om Oracles forestående overtagelse af MySQL.

Computerworld News Service: Red Hat har investeret et ukendt beløb i leverandøren af open source-databaser EnterpriseDB, hvilket nok skal ses som et tegn på, at Linux-leverandøren er nervøs ved udsigten til Oracles kommende overtagelse af MySQL i forbindelse med opkøbet af Sun Microsystems Inc.

Nyheden blev presenteret i en pressemeddelelse i sidste uge, men hverken EnterpriseDB eller Red Hat har foreløbigt svaret på forespørgsler i den forbindelse.

Nyheden er interessant, idet en stor del af Red Hats nuværende popularitet som server-platform er baseret på kunder, der ønsker at køre det frie MySQL oven på Red Hat som en del af en LAMP (Linux Apache MySQL Python/Perl/PHP) server. EnterpriseDB sælger en proprietær, Oracle-kompatibel database under navnet PostgresPlus, der er baseret på open source-teknologien PostgreSQL.

De to virksomheder har tilsyneladende nærmet sig hinanden i flere måneder. Den administrerende direktør for EnterpriseDB, Ed Boyajian, er desuden tidligere chef for Red Hat.

Ed Boyajian fortæller i et interview med News.com, at investeringen, der er del af samlede investeringer for i alt knap 100 millioner kroner, udgør "et betydeligt beløb".

IBM investerede et mindre beløb i EnterpriseDB for halvandet år siden, som en del virksomhedens ønske om at lægge afstand til Sun Microsystems Inc., der på det tidspunkt netop havde erhvervet MySQL AB. Denne gang har frygten for MySQL's skæbne efter Oracles opkøb nok motiveret Red Hat til sikre sig ved forbindelsen med EnterpriseDB, siger Gordon Haff, som er analytiker ved Illuminati Inc.

Billig konkurrent

Trods Oracles løfter om det modsatte er der en del, der frygter, at Oracle vil begrave eller stække MySQL for at forhindre det i at konkurrere med den dyrere Oracle Database.

Matt Asay foreslår, at Red Hats investering skal ses som en form for modangreb, der skal styrke EnterpriseDB i sin position som en billig konkurrent til Oracle og andre, dyre proprietære databaser.

Selv om den er langt mindre udbredt end MySQL, bliver EnterpriseDB's produkt PostgreSQL anset for at være mere velegnet til store virksomheder end MySQL. EnterpriseDB har haft en vis succes i at snuppe Oracles kunder, og i forbindelse med IBM's investering i marts 2008 oplyste firmaet, at det havde 225 betalende kunder.

Red Hats tiltag kan desuden også ses som et modtræk til den øgede konkurrence fra andre Linux-leverandører.

Den nyligt udsendte Ubuntu 9.10 Server er integreret med MySQL.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere