Red Hat investerer i EnterpriseDB

Måske er Linux-leverandøren nervøs ved tanken om Oracles forestående overtagelse af MySQL.

Computerworld News Service: Red Hat har investeret et ukendt beløb i leverandøren af open source-databaser EnterpriseDB, hvilket nok skal ses som et tegn på, at Linux-leverandøren er nervøs ved udsigten til Oracles kommende overtagelse af MySQL i forbindelse med opkøbet af Sun Microsystems Inc.

Nyheden blev presenteret i en pressemeddelelse i sidste uge, men hverken EnterpriseDB eller Red Hat har foreløbigt svaret på forespørgsler i den forbindelse.

Nyheden er interessant, idet en stor del af Red Hats nuværende popularitet som server-platform er baseret på kunder, der ønsker at køre det frie MySQL oven på Red Hat som en del af en LAMP (Linux Apache MySQL Python/Perl/PHP) server. EnterpriseDB sælger en proprietær, Oracle-kompatibel database under navnet PostgresPlus, der er baseret på open source-teknologien PostgreSQL.

De to virksomheder har tilsyneladende nærmet sig hinanden i flere måneder. Den administrerende direktør for EnterpriseDB, Ed Boyajian, er desuden tidligere chef for Red Hat.

Ed Boyajian fortæller i et interview med News.com, at investeringen, der er del af samlede investeringer for i alt knap 100 millioner kroner, udgør "et betydeligt beløb".

IBM investerede et mindre beløb i EnterpriseDB for halvandet år siden, som en del virksomhedens ønske om at lægge afstand til Sun Microsystems Inc., der på det tidspunkt netop havde erhvervet MySQL AB. Denne gang har frygten for MySQL's skæbne efter Oracles opkøb nok motiveret Red Hat til sikre sig ved forbindelsen med EnterpriseDB, siger Gordon Haff, som er analytiker ved Illuminati Inc.

Billig konkurrent
Trods Oracles løfter om det modsatte er der en del, der frygter, at Oracle vil begrave eller stække MySQL for at forhindre det i at konkurrere med den dyrere Oracle Database.

Matt Asay foreslår, at Red Hats investering skal ses som en form for modangreb, der skal styrke EnterpriseDB i sin position som en billig konkurrent til Oracle og andre, dyre proprietære databaser.

Selv om den er langt mindre udbredt end MySQL, bliver EnterpriseDB's produkt PostgreSQL anset for at være mere velegnet til store virksomheder end MySQL. EnterpriseDB har haft en vis succes i at snuppe Oracles kunder, og i forbindelse med IBM's investering i marts 2008 oplyste firmaet, at det havde 225 betalende kunder.

Red Hats tiltag kan desuden også ses som et modtræk til den øgede konkurrence fra andre Linux-leverandører.

Den nyligt udsendte Ubuntu 9.10 Server er integreret med MySQL.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.