Red Hat investerer i EnterpriseDB

Måske er Linux-leverandøren nervøs ved tanken om Oracles forestående overtagelse af MySQL.

Computerworld News Service: Red Hat har investeret et ukendt beløb i leverandøren af open source-databaser EnterpriseDB, hvilket nok skal ses som et tegn på, at Linux-leverandøren er nervøs ved udsigten til Oracles kommende overtagelse af MySQL i forbindelse med opkøbet af Sun Microsystems Inc.

Nyheden blev presenteret i en pressemeddelelse i sidste uge, men hverken EnterpriseDB eller Red Hat har foreløbigt svaret på forespørgsler i den forbindelse.

Nyheden er interessant, idet en stor del af Red Hats nuværende popularitet som server-platform er baseret på kunder, der ønsker at køre det frie MySQL oven på Red Hat som en del af en LAMP (Linux Apache MySQL Python/Perl/PHP) server. EnterpriseDB sælger en proprietær, Oracle-kompatibel database under navnet PostgresPlus, der er baseret på open source-teknologien PostgreSQL.

De to virksomheder har tilsyneladende nærmet sig hinanden i flere måneder. Den administrerende direktør for EnterpriseDB, Ed Boyajian, er desuden tidligere chef for Red Hat.

Ed Boyajian fortæller i et interview med News.com, at investeringen, der er del af samlede investeringer for i alt knap 100 millioner kroner, udgør "et betydeligt beløb".

IBM investerede et mindre beløb i EnterpriseDB for halvandet år siden, som en del virksomhedens ønske om at lægge afstand til Sun Microsystems Inc., der på det tidspunkt netop havde erhvervet MySQL AB. Denne gang har frygten for MySQL's skæbne efter Oracles opkøb nok motiveret Red Hat til sikre sig ved forbindelsen med EnterpriseDB, siger Gordon Haff, som er analytiker ved Illuminati Inc.

Billig konkurrent
Trods Oracles løfter om det modsatte er der en del, der frygter, at Oracle vil begrave eller stække MySQL for at forhindre det i at konkurrere med den dyrere Oracle Database.

Matt Asay foreslår, at Red Hats investering skal ses som en form for modangreb, der skal styrke EnterpriseDB i sin position som en billig konkurrent til Oracle og andre, dyre proprietære databaser.

Selv om den er langt mindre udbredt end MySQL, bliver EnterpriseDB's produkt PostgreSQL anset for at være mere velegnet til store virksomheder end MySQL. EnterpriseDB har haft en vis succes i at snuppe Oracles kunder, og i forbindelse med IBM's investering i marts 2008 oplyste firmaet, at det havde 225 betalende kunder.

Red Hats tiltag kan desuden også ses som et modtræk til den øgede konkurrence fra andre Linux-leverandører.

Den nyligt udsendte Ubuntu 9.10 Server er integreret med MySQL.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.