Artikel top billede

Google går i luften med programmeringssproget Go

Google gør sit nye eksperimenterende programmeringssprog, Go, open source.

Computerworld News Service: Googgles nye programmeringssprog, Go, er et forsøg på at kombinere den udviklingshastighed, der er ved et dynamisk sprog som Python, med ydelsen og sikkerheden ved kompilerede sprog som C og C++.

I eksperimenter med Go bliver typiske kodemængder kompileret øjeblikkeligt, og store koder kompileres på få sekunder, skriver holdet bag Go på Googles blog om open source. Og når koden er kompileret, kører et program næsten lige så hurtigt, som hvis det var skrevet i C.

"Go er et fantastisk sprog til systemprogrammering med understøttelse af flere processorer, en ny, letvægtstilgang til objektorienteret design samt nogle fede funktioner såsom ægte closures og reflection," skriver Go-holdet.

"Har du lyst til at programmere en server med tusindvis af kommunikerende tråde? Og vil du bruge mindre tid på at sidde og læse blogs, mens din kode kompilerer? Føler du for at banke en prototype op over din seneste idé? Så er Go vejen," hævdes det på bloggen.

Websitet for Go beskriver det ny sprog som ekspressivt, parallelt og såkaldt " garbage-collected." Go tilbydes under en BSD-lignende licens.

Eventyrlystne brugere

Go er ifølge en FAQ-side på dets website udviklet som svar på visse tendenser, heriblandt at computerne bliver hurtigere, mens softwareudviklingen ikke er fulgt med på samme måde. Der nævnes også en voksende modstand mod "uhåndterlige type-systemer såsom Java og C++," der har drevet folk mod dynamiske sprog som Python og JavaScript.

Go er også blevet udviklet som svar på, at computerne har fået flere kerner, hvilket har været årsag til bekymring og forvirring, står der på siden med ofte stillede spørgsmål. Sproget er udviklet for at gøre det lettere at skrive til servere og anden software, som Google bruger internt, men implementeringen er endnu ikke moden nok til produktionsbrug i stor skala, står der.

Go leverer en model til softwarekonstruktion og gør det let at udføre afhængighedsanalyse og at undgå mange af de ekstra-ting, der er ved programmering på C-måden heriblandt filer og biblioteker, siger Google.

"Go er et eksperiment. Vi håber, at der er nogle eventyrlystne brugere, der vil give det et forsøg og se, om ikke de nyder at bruge det. Det vil ikke falde i alle programmørers smag, men vi håber, at der er nok, der bliver glade for dets tilgang, til at vi kan retfærdiggøre at udvikle videre på sproget," forklares det på det ny programmeringssprogs website.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere