Artikel top billede

Koncerndirektør Jesper Theill Eriksen fra TDC mener, at HomeTrio-produktet er med til at forhindre afgang fra ADSL-forbindelserne.

ADSL holder ud trods pres fra fiber og mobil

Danskerne holder fast i deres ADSL-forbindelser, selvom der er investeret milliarder i fiber- og mobilt bredbånd.

ADSL. Teknologien har været dømt død i flere omgange, men den er ikke desto mindre stadig danskernes klart foretrukne bredbåndsadgang.

1,2 millioner danske husstande har adgang til internettet via ADSL.

Faktisk er antallet af ADSL-kunder vokset med omkring 1.000 fra slutningen af 2008 til juni i år. Det viser dagens halvårsstatistik fra IT- og Telestyrelsen.

Det sker på trods af, at der er pumpet milliarder af kroner i andre infrastrukturer, der skal tage konkurrencen op med det gamle kobbernet. Det gælder teleoperatørernes udbygning af mobilnettet, ligesom elselskaberne har pumpet over syv milliarder kroner i fibernet.

TDC er Danmarks største ADSL-udbyder, og koncerndirektør Jesper Theill Eriksen fra TDC Privat mener, at TDC's produkter er årsagen til, at ADSL stadig er en eftertragtet vare.

"Forklaringen er i stort omfang, at vi sælger vores ADSL-produkter ikke blot som rene ADSL-forbindelser, men at vi eksempelvis også sælger tv med via HomeTrio," siger Jesper Theill Eriksen.

Samtidig fremhæver koncerndirektøren, at TDC's bredbåndsforbindelser i de fleste tilfælde opfylder behovet hos den almindelige danske bredbåndskunde.

"De fleste af vores kunder har i dag valgt en hastighed hos os, som faktisk er mindre end den, vi kan levere. Den eneste grund til at skifte teknologi er jo, at man ikke kan få det, som man har behov for, hos den leverandør og det netværk, man havde," siger Jesper Theill Eriksen.

Fiber går frem

Det er dog kun et spørgsmål om tid, inden kobberet er for langsomt for mange kunder, lyder det fra Dansk Energi, der repræsenterer elselskabernes fibereventyr.

Chefkonsulent Christian Berg fra Dansk Energi bemærker i dagens statistik fra IT- og Telestyrelsen, at 10 megabit-hastigheder eller hurtigere i juni udgjorde 27 procent af de markedsførte hastigheder. Tallet var 10 procent et år tidligere.

"Der er ved at ske en ret kraftig udvikling mod de højere hastigheder, og det er selvfølgelig ekstremt glædeligt for os som branche, fordi det ny indhold med tv gør, at behovet for højere hastigheder er stærkt stigende," siger Christian Berg.

Antallet af faste bredbåndsforbindelser er steget en lille smule på det halve år fra 2,026 til 2,050 millioner forbindelser. Fiber går mest frem.

"Væksten i hele markedet for kabelbaseret bredbånd er ret begrænset, og fiberdelen står for den største del af den vækst, så det er positivt," siger Christian Berg.

Indhold afgørende

Jesper Theill Eriksen mener dog, at ADSL stadig vil være konkurrencedygtigt, da det ifølge ham handler mere om indhold end hastighed.

"Vores største konkurrencemæssige fordel er, at vi ikke bare er i stand til at levere en rå hastighed, men vi er også i stand til at levere det indhold, som danskerne efterspørger," siger Jesper Theill Eriksen.

Men her er fiberselskaberne også konkurrencedygtige, mener Christian Berg.

"Selvfølgelig vil TDC sige det, men hvis vi ser på båndbredder - både når man skal sende og modtage - er vi overlegne, og på indhold matcher vi til fulde TDC," siger chefkonsulent Christian Berg fra Dansk Energi.

Mobilt bredbånd viste også fremgang i kundetallet. Antallet af kunder er fordoblet på et år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere