Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsofts chefsoftwarearkitekt Ray Ozzie holder keynote på årets Professional Developers Conference i Los Angeles. Foto: Daniel Sheehan/PRNewsFoto

Microsofts udvikler-værktøj i centrum på konference

Emnerne på Microsofts PDC-konference spænder fra virksomhedens Windows Azure cloud-platform til nye planer for programmeringssprog.

Computerworld News Service: Sessionerne på den Los Angeles-baserede PDC-konference (Professional Developers Conference) har overskrifter som 'Architecting and Developing for Windows Azure', 'Future Directions for C# and Visual Basic' og 'Software + Services Identity Roadmap Update'.

Azure, som blev introduceret på PDC sidste år, er stadig et varmt emne for virksomheden, kan man se ud af årets PDC-temaer.

På en af sessionerne, 'Bridging the Gap from On-Premises to the Cloud', vil publikum blive indbudt til at høre "hvordan Microsoft ser på fremtiden for cloud computing, og hvordan visionen er begyndt at komme til live med Windows Azure platformen".

"Kom og hør, hvordan applikationer kan skrives, så investeringen i kode, programmeringsmodeller og værktøjer bevares, og samtidig passer til det skalerede, distribuerede og virtualiserede miljø i skyen," står der i beskrivelsen af denne session.

Axum og Silverlight

Udover at høre om C# og planerne for Visual Basic kan de deltagere, der er særligt interesserede i programmeringssprog, lære mere om Axem, som tilbyder et .Net-sprog til sikker og skalerbar concurrency, skriver Microsoft på konferencens hjemmeside.

Axum er et projekt, der stammer fra Microsofts Parallel Computing Platform.

"Det er et sprog, der bygger på principperne for isolation, agenter og 'message-passing', hvilket forbedrer sikkerheden, respons-tiden, skalabiliteten og produktiviteten ved applikationen," står der desuden på hjemmesiden.

De nærmere planer for Silverlight, en såkaldt 'rich Internet application platform', vil desuden blive fremlagt på PDC. Microsofts M-data og modelleringssprog vil også blive dækket.

"Opdag fremtiden for M, hvor DSL, schema og en masse andre idéer mødes og skaber et enkelt web-orienteret data-processerings-sprog!" skriver firmaet.

XAML, fremtiden for .Net-framework, Silverlight og værktøjer vil blive dækket under en anden session.

Microsofts 'Velocity'-projekt, der indeholder distribueret in-memory caching, vil blive beskrevet nærmere på PDC. Velocity "vil ændre den måde, du tænker på skalering i dine Microsoft .Net-forbundne applikationer," står der i sessions-beskrivelsen. På listen over konferencens mange sessioner, finder man desuden én med overskriften 'InferNet: Building Software with Intelligence'.

InferNet er et intelligent rammeværk, der kan bruges til at bygge .Net-software, som kan tilpasse sig brugeren, lære ud fra eksempler og arbejde med usikre informationer.

Hør om Oslo og ASP.Net

På PDC vil Microsoft desuden diskutere virksomhedens SQL server-model-leringsteknologi, der tidligere gik under navnet 'the Oslo modeling platform.'

Det fortalte Douglas Purdy, som er software-arkitekt ved Microsoft, i et blogindlæg i denne uge. Men Oslos transformation har også givet anledning til kritik i nogle kredse.

"Oslo er tilsyneladende gået fra at være en potentiel ny virksomheds-orienteret platform til arkitekt-modellering til nu kun at være et modelleringsværktøj og DSL-stack for SQL-servere. Det er det samme som at ignorere alle de store it-afdelinger, der findes, med heterogene data-platforme," skriver en kommentator på bloggen.

Et såkaldt 'community technology preview' af SQL platforme til server-modellering vil også kunne ses på PDC.

Der er også planlagt en paneldiskussion, der skal handle om Microsofts visioner for fremtidens programmering, med deltagelse af folk som for eksempel Don Box, der er Distinguished Engineer hos Microsoft, og som arbejder med deklarative sprog.

Fremtidens Microsoft ASP.Net vil også blive diskuteret, og emnet bliver blandt andet de forandringer, der vil komme med ASP.Net 4.

Garbage og dynamisk binding

Der er desuden planlagt en session under overskriften 'The Future of Garbage Collection', hvor skaberen af Microsoft Common Language Runtime, Patrick Dussud, vil give sit besyv med.

"Hør nærmere om, hvordan det opstod, og hvordan fremtiden ser ud for denne banebrydende arkitektur for hukommelses-styring på .NET," står der på PDC-hjemmesiden.

Dynamisk binding i C#4 vil også blive dækket på konferencen.

"Mens arven fra C# er et statisk programmeringssprog, er mange objekter i verden mere dynamiske, om de så stammer fra COM, JavaScript, Python eller andre steder. Engang var det en smertelig og fejlbefængt proces at interagere med verden i C#, men C#4 tilbyder dyb integration af dynamisk binding i sproget," fortæller hjemmesiden.

Microsoft vil blandt andet bruge PDC til at dække virksomhedens planer for applikations-server-teknologier.

"Hør hvordan Microsoft udvikler sine applikations-server-teknologier til at møde udfordringerne ved at bygge, implementere og styre composite applikationer i Windows Server og Windows Azure," står der i beskrivelsen af den session, der har fået overskriften 'Microsoft Application Server Technologies: Present and Future'.

Virksomheden har tidligere diskuteret sin Dublin-teknologi, som en applikations server-udvidelse til Windows.

Også på plakaten er en diskussion af, hvordan Microsofts BizTalk platform til system-integration passer med planerne for applikations-servere.

Microsofts Visual Studio 2010-platform vil desuden også blive dækket under adskillige sessioner på PDC. Det samme gælder Microsoft SQL Server 2008, StreamInsight, som er en platform til rig data-processering under real-time event-streaming.

Læs mere om begivenhederne på PDC senere i denne uge på Computerworld.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere