Artikel top billede

Sun Microsystems serversalg styrtdykker

Det verdensomspændende serversalg er stadig i fald, men de seneste salgstal tyder dog på stabilitet. Sun lider under usikkerheden om Oracle-overtagelsen.

Sun Microsystems serversalg har haft det bedre. Meget bedre.

For analysehuset Gartner har opgjort de store hardware-leverandørers serversalg i tredje kvartal, hvor Sun står som en af de helt store tabere med et fald på 32,2 procent sammenlignet med tredje kvartal i 2008.

Suns omsætning i tredje kvartal i år lød på i 3,89 milliarder kroner.

Det store fald hænger givetvis nøje sammen med usikkerheden om Suns fremtid, fordi det endnu er usikkert, om Oracle rent faktisk har sikret sig selskabet.

I bedring trods ny nedtur

Hele servermarkedet mærkede i tredje kvartal et fald på 17 procent færre solgte enheder og et omsætningsfald på 15 procent.

Tredje kvartal gav et samlet salg på 1,9 millioner servere til en samlet omsætning på 53 milliarder kroner.

Det er dog gode nyheder for hardware-branchen, fordi det viser en klar fremgang.

Andet kvartal i år var nemlig en ren katastrofe sammenlignet med samme tidspunkt i 2008, hvor "finanskrise" endnu ikke havde bidt sig fast rigtig fast i ordforrådet.

I andet kvartal i år faldt serversalget med 28 procent sammenlignet med andet kvartal i 2008, og set i det lys er omsætningsfaldene rettet markant op.

"Servermarkedet viser tegn på stabilitet," lyder sammenfatningen fra Gartner-analytiker Jeffrey Hewitt.

Big Blue bedst

IBM sidder på tronen som det bedst sælgende serverselskab i tredje kvartal af 2009.

Big Blue solgte servere for 16,8 milliarder kroner og tegner sig med en markedsandel på 31,7 procent for den højeste omsætning, selv om den i tredje kvartal lå 12,3 procent lavere end i samme periode sidste år.

HP følger efter med en omsætning på 15,9 milliarder kroner, mens Dell ligger på tredjepladsen med en omsætning på knap syv milliarder kroner.

Unix-servermarkedet er dumpet med 21,2 procent. Og selv om Sun Microsystems stadig er det selskab, der sælger flest servere på det marked, har IBM også den største omsætning der.

Omsætningen på de X86-baserede servere er faldet med 11,4 procent til 31,2 milliarder kroner. Her dominerer HP efterfulgt af Dell, IBM, Fujitsu og Nec.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere