Artikel top billede

Foto: Dansk Bredbånd.

Er Dansk Bredbånd dømt inde eller ude?

15 allierede elselskaber meldte for nylig, at deres fibernet fremover bliver lukket land for fremmede udbydere. Dansk Bredbånd fortsætter dog ufortrødent i deres net.

De 15 elselskaber, der for nylig allierede sig, lukker deres net for fremmede tjenesteudbydere. Kun deres egen udbyder får plads i nettet.

Sådan var beskeden fra alliancens talsmand, Kim Frimer.

"De kan køre det, indtil vores kontrakter med dem udløber, men så er det ovre," fortalte han om de eksisterende udbydere i nettet.

En af de udbydere er Dansk Bredbånd, som dermed ser ud til at miste en stor del af sin kundebase. Firmaet leverer fiberydelser i flere af alliance-parternes net.

Men virksomhedens bestyrelsesformand, Svenn Dam, mener, at tjenesteudbyderen kan fortsætte med at levere ydelser i hovedparten af de net, hvor selskabet allerede er inde, lød det fra ham 2. december.

Og i dag fortæller han, at selskabet stadig ikke er blevet mødt med krav om at forlade nettet.

"Vi har en aftale, og den forholder vi os til. Og det, vi har hørt fra dem, vi har aftaler med, er, at de respekterer vores aftaler," fortæller Svenn Dam til Computerworld.

Svenn Dam ønsker ikke at fortælle, hvor lang tid aftalerne i de enkelte net løber, men det er i de fleste tilfælde så langt ud i fremtiden, som han kan se, har han tidligere fortalt.

Leverer i flere net

Dansk Bredbånd leverer blandt andet fiberydelser i de fibernet, som elselskaberne HEF, SEAS-NVE og Energi Fyn har gravet ned.

Energi Fyns bredbåndsdirektør, Carsten Hansen, fortæller, at selskabet ikke har opsagt kontrakten på nuværende tidspunkt med Dansk Bredbånd.

"Vi har kontrakt med Dansk Bredbånd, og så længe vi har den kontrakt, så kører vi selvfølgelig videre," fortæller han.

Og Dansk Bredbånd vil helt sikkert også et stykke tid fremover være i nettet.

"Der er en længere opsigelsesfrist i kontrakterne, men du får mig ikke til at sige hvor lang. Det er en kontrakt, vi har mellem Dansk Bredbånd og os," siger Carsten Hansen.

Han vil ikke stille nogen garantier for, om Dansk Bredbånd bliver eller forlader nettet.

"Det må konkurrencesituationen jo afgøre til den tid," siger han.

Ønsker Dansk Bredbånd med i alliancen

SEAS-NVE ønsker heller ikke at sige, at Dansk Bredbånd skal forlade elselskabets netværk. I stedet understreger forretningschef Mark Fabricius Bennet fra SEAS-NVE's fiberafdeling, at selskabet respekterer kontraken.

"Det gør vi helt generelt, men kontrakter er jo til for at blive genforhandlet," siger Mark Fabricius Bennet.

Han så dog gerne, at Dansk Bredbånd blev en del af alliancen.

"Vi er meget opsatte på at få Dansk Bredbånd med i den her fusion," siger Mark Fabricius Bennet.

Computerworld har også kontaktet direktør Jan Ravn fra HEF. Han ønsker ikke at udtale sig om sagen, men i stedet henviser han til Kim Frimer, der er talsmand for elselskabernes alliance.

Og Kim Frimer har altså tidligere udtalt, at Dansk Bredbånd kører på lånt tid i de allierede elselskabers fibernet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere