Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Salgstallene for Mac vil sætte ny rekord

Apples regnskab for fjerde kvartal vil ifølge analytiker fortælle historien om et rekordstort salg af 3,3 millioner Mac'er.

Computerworld News Service: Apple vil i regnskabet for sidste kvartal af 2009, der afsløres senere på måneden, offentliggøre at have solgt endnu et rekordstort antal Mac'er, siger en analytiker fra Wall Street i et notat til sine klienter.

Brian Marshall fra BroadPoint AmTech vurderer det samlede Mac-salg i fjerde kvartal 2009 til 3,3 millioner enheder. Hvis Marshalls beregninger er nøjagtige, vil Apple have overgået sin rekord fra årets tredje kvartal på 3,05 millioner solgte Macs med 249.000 enheder, hvilket vil udgøre stigning på 8,5 procent.

Brian Marshalls vurdering på 3,3 millioner solgte Mac'er vil i forhold til de 2,3 millioner solgte enheder i fjerde kvartal 2008 udgøre en stigning på 31 procent.

En fremgang i denne størrelsesorden vil være en tilbagevenden til Apples salgstendenser fra 2008, da virksomheden imponerede med store salgsforøgelser i forhold til kvartalsregnskaber fra året før - fra 21 procent i tredje kvartal til hele 51 procent i første kvartal.

Forudsat at Apple slår branchens vækstgennemsnit igen i fjerde kvartal 2009 - hvilket ser ud til at være sikkert, selv hvis Marshalls vurdering ligger i den høje ende - så vil virksomhedens salgstal have ligget over gennemsnittet i 20 ud af de seneste 21 kvartaler. Den ene undtagelse er første kvartal 2009, da Apple for første gang siden 2003 ikke opnåede at øge antallet af solgte Mac'er i forhold til samme kvartal året før.

iMac får æren

Det globale salg af computere vil ifølge Gartner Research være steget med kun 2,3 procent i løbet af 2009.

Ligesom andre analytikere forudser også Brian Marshall en genoplivning af Apples salg af desktoppe baseret virksomhedens salg i fjerde kvartal af 865.000 desktop-enheder, hvilket udgør en stigning på 19 procent i forhold til samme kvartal året før og 10 procent i forhold til kvartalet før.

Tidligere i december fremhævede et analysefirma, at salget af Apples desktoppe - produktlinjerne iMac, Mac mini og Mac Pro - i USA var steget 74 procent i løbet af oktober og november. Analytiker Stephen Baker fra NPD giver den opdaterede iMac æren for denne salgsstigning.

Apple løftede 20. oktober sløret for de nye iMac på henholdsvis 21,5 og 27 tommer, hvoraf sidstnævnte for første gang fås med quadcore Intel-processorer. Siden da er der dog sat tvivl ved den 27 tommers iMacs grafikkort og skærme, idet et stort antal kunder rapporterer om flimrende skærme. Adskillige forhandlere siger, at dette problem er baggrunden for Apples beslutning om at udsætte salget af de største og dyreste modeller.

Apple vil offentliggøre sine officielle salgstal for fjerde kvartal i anden halvdel af januar under et telefonmøde med finansanalytikere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere