Artikel top billede

Skærmdump fra Net Applications webside.

Google Chrome kæmper sig frem i feltet

Googles browser har haft en rolig start, men nu rykker Chrome frem på listen over de mest anvendte browsere i verden.

Gennem december 2009 tilkæmpede Googles webbrowser sig en tredjeplads over de mest benyttede i verden. Derved blev Apples Safari-browser henvist til fjerdepladsen.

Der er dog stadig et godt stykke vej op til Firefox og Microsoft Internet Explorer.

Den seneste opgørelse fra analysefirmaet Net Applications viser således, at Google Chrome har tiltvunget sig til en plads på podiet over de mest anvendte browsere.

Fra november til december øgede Chrome nemlig netandelen med 0,7 procent og passerede derved Safari på toplisten.

På trods af en sløv start er det en ganske hurtig fremgang for et produkt, der blot har et års tid på bagen.

Den første udgave af Google Chrome blev præsenteret i september sidste år.

Chrome fik dog mange tæv af brugerne på grund af sikkerheds-problemer.

På trods af, at Google senere rettede til, var skaden sket, og den uheldige start har senere gjort det svært for Chrome rigtigt at slå igennem.

Den onde cirkel ser dog nu ud til at være brudt.

Google frigav kort før jul beta-versionerne af browseren til Mac og til Linux.

I samme moment blev der lanceret en portal med hundredvis af plugins til Chrome.

Microsoft bløder men fører stadig

Der er flere faktorer, der har været medvirkende til at ændre på tallene for, hvordan de forskellige browsere klarer sig i det interne opgør.

Internet Explorer fører stadig konkurrencen med en andel på 62 procent af brugerne, men Microsoft taber stadig flere brugere.

Siden januar 2009 har Internet Explorer således tabt godt syv procent af markedsandelene. Brugerne er primært blevet opslugt af Firefox, men en del har også valgt Chrome.

En anden faktor, der har påvirket Chromes placering på listen er, at browseren er blevet lanceret til Mac og Linux.

Hvis Googles styresystem, der også hedder Chrome, bliver udbredt, kan browseren få et yderligere skub op i procenterne.

Internet Explorer (samtlige versioner indregnet) står stadig for 62,69 procent af markedsandelen, mens Firefox ligger lige i underkanten af 25 procent.

Chrome har 4,63 procent, mens Safari ligger på 4,46 procent og Opera på 2,4 procent.

Net Applications baserer deres statistik på et stort antal udvalgte websider, og tallene giver derfor en god indikation om, hvordan pladserne fordeler sig.

Danmark er bagud

Den danske pendant til Net Applications hedder Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM), og her holdes styr på, hvordan udviklingen er inden for vores grænser.

Den nyeste opgørelse er fra oktober 2009, og her kan man tydeligt se, at Chrome er på vej frem, men den har endnu ikke overhalet Safari.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere