Artikel top billede

Illustration fra blog på ACTA-mødets anden dag.

Nye pirat-forhandlinger uden offentlig indsigt

Trods diskussion af behov for gennemsigtighed omkring kontroversielle piratforhanldlinger fortæller blogosfæren om bortvisning af live-bloggere fra nyeste ACTA-møde i Mexico.

Et dokument med et resume af de seneste forhandlinger om den omdiskuterede internationale antipirataftale ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) får ikke blide ord med på vejen af den canadiske blogger Michael Geist, som kalder resumeet en ventet svag erklæring.

Den internationale antipirat-aftale har fra starten været omgærdet af hemmeligheds-kræmmeri og mystik , som har rejst et krav fra rettighedsorganisationer såvel som teleselskaber om mere åbenhed og gennemsigtighed omkring forhandlingerne.

Og Mexico-mødet indeholdt da ifølge Michael Geist også en diskussion af åbenheden omkring forhandlingerne, men ifølge online-magasinet Techdirt, var det angiveligt så som så med muligheden at delagtiggøre offentligheden i forhandlingsmødet i Mexico.

Ifølge magasinet forsøgte bloggeren Geraldine Juarez nemlig at tweete live fra forhandlingerne, hvilket angiveligt resulterede i bortvisning fra mødet.

Samtidig forsøgte arrangørerne af mødet angiveligt at få deltagerne til at underskrive en nondisclosure agreement, som dog blev droppet efter indsigelser, skriver Techdirt.

De jævnlige forhandlingsmøder i ACTA-regi efterfølges gerne af lækager på internettet, som i nogen grad afdækker det reelle indhold. Men så vidt vides, er dette endnu ikke sket i forbindelse med sidste uges møde i Mexico.

Endnu ingen ny lækage

Ifølge det new zealandske online-magasin The National Business Review and Liberty Holdings, håber en talsmand fra organisationen Tech Liberty dog på, at det sker.

"Hvis der ikke er nogen lækager fra Mexico, vil vi ikke have nogen ide om, hvad der foregår," siger Thomas Beagle til magasinet.

Imidlertid har en af internettets vigtigste leverandører af kontroversiel information, Wikleaks, i øjeblikket indstillet af aktivisterne, fordi organisationen ifølge hjemmesiden samler kræfterne om at indsamle kapital til den videre drift, hvilket muligvis kan udsætte en eventuel lækage lidt.

De seneste lækager om ACTA-forhandlingerne omhandler dels et dokument, som er en nedskrevet orientering, baseret på en mundtlig gennemgang af aftaleudspillets konkrete indhold.

Det andet dokument indeholder en EU-analyse af det amerikanske udspil, og giver dermed indtryk af aftalens indhold og form, selvom dokumentet ikke viser hele aftalens ordlyd.

Dokumentet underbygger ifølge tidsskriftet Ars Technica kritikernes synsvinkel på sagen, nemlig at hensigten er at indføre en form for three-strikes model. Bladet selv mener dog, at den overordnede plan er at eksportere den såkaldte DMCA (Digital Millennium Copyright Act) til resten af verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.