Artikel top billede

Illustration fra blog på ACTA-mødets anden dag.

Nye pirat-forhandlinger uden offentlig indsigt

Trods diskussion af behov for gennemsigtighed omkring kontroversielle piratforhanldlinger fortæller blogosfæren om bortvisning af live-bloggere fra nyeste ACTA-møde i Mexico.

Et dokument med et resume af de seneste forhandlinger om den omdiskuterede internationale antipirataftale ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) får ikke blide ord med på vejen af den canadiske blogger Michael Geist, som kalder resumeet en ventet svag erklæring.

Den internationale antipirat-aftale har fra starten været omgærdet af hemmeligheds-kræmmeri og mystik , som har rejst et krav fra rettighedsorganisationer såvel som teleselskaber om mere åbenhed og gennemsigtighed omkring forhandlingerne.

Og Mexico-mødet indeholdt da ifølge Michael Geist også en diskussion af åbenheden omkring forhandlingerne, men ifølge online-magasinet Techdirt, var det angiveligt så som så med muligheden at delagtiggøre offentligheden i forhandlingsmødet i Mexico.

Ifølge magasinet forsøgte bloggeren Geraldine Juarez nemlig at tweete live fra forhandlingerne, hvilket angiveligt resulterede i bortvisning fra mødet.

Samtidig forsøgte arrangørerne af mødet angiveligt at få deltagerne til at underskrive en nondisclosure agreement, som dog blev droppet efter indsigelser, skriver Techdirt.

De jævnlige forhandlingsmøder i ACTA-regi efterfølges gerne af lækager på internettet, som i nogen grad afdækker det reelle indhold. Men så vidt vides, er dette endnu ikke sket i forbindelse med sidste uges møde i Mexico.

Endnu ingen ny lækage

Ifølge det new zealandske online-magasin The National Business Review and Liberty Holdings, håber en talsmand fra organisationen Tech Liberty dog på, at det sker.

"Hvis der ikke er nogen lækager fra Mexico, vil vi ikke have nogen ide om, hvad der foregår," siger Thomas Beagle til magasinet.

Imidlertid har en af internettets vigtigste leverandører af kontroversiel information, Wikleaks, i øjeblikket indstillet af aktivisterne, fordi organisationen ifølge hjemmesiden samler kræfterne om at indsamle kapital til den videre drift, hvilket muligvis kan udsætte en eventuel lækage lidt.

De seneste lækager om ACTA-forhandlingerne omhandler dels et dokument, som er en nedskrevet orientering, baseret på en mundtlig gennemgang af aftaleudspillets konkrete indhold.

Det andet dokument indeholder en EU-analyse af det amerikanske udspil, og giver dermed indtryk af aftalens indhold og form, selvom dokumentet ikke viser hele aftalens ordlyd.

Dokumentet underbygger ifølge tidsskriftet Ars Technica kritikernes synsvinkel på sagen, nemlig at hensigten er at indføre en form for three-strikes model. Bladet selv mener dog, at den overordnede plan er at eksportere den såkaldte DMCA (Digital Millennium Copyright Act) til resten af verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere