Artikel top billede

Detaljeret læk om nye antipirat-forhandlinger

Ny læk om hemmelige antipirat-forhandlinger afslører detaljeret indhold af de seneste forhandlinger.

En nyt læk fra de kontroversielle og hemmelige ACTA-forhandlinger om en global antipirat-aftale er dukket op på nettet.

Den nye læk er angiveligt et dokument fra EU, som sammen med en række andre lande i januar forhandlede om den omdiskuterede aftale i Mexico.

Ifølge den canadiske blogger Michael Geist er det ny-lækkede dokument en kort rapport fra en af EUs forhandlere, Pedro Velasco Martins.

Den internationale antipirat-aftale har siden første nys om forhandlingerne været omgærdet af hemmeligheds-kræmmeri og mystik , som har rejst et krav fra rettighedsorganisationer såvel som teleselskaber om mere åbenhed og gennemsigtighed omkring forhandlingerne.

Bedre end intetsigende standardnotater

"Det lækkede dokument er lige præcis, hvad forhandlingslandende burde stille til rådighed for offentligheden, når den egentlige tekst ikke er til rådighed. Denne korte rapport indeholder langt mere information om substansen af forhandlingerne end det intetsigende mødenotat," skriver Michael Geist på sin blog, og henviser til forhandlingslandenes officielle mødekommentarer.

Netop hemmelighedskræmmeriet ved forhandlingerne har længe været under skarp beskydning fra en række aktører.

Og dokumentet afslører faktisk, at kravet om åbenhed tilsyneladende er en del af emnerne, som forhandlerne arbejdede med på seneste ACTA-møde i Mexico.

I dokumentet fremgår det i al fald, at der i Mexico opstod "nogen fremgang på åbenhed, hvor parterne enedes om at opdatere og forbedre det fælles sammendrag, som er drøftet i de to sidste runder, til også omfatte en tilbagevisning af de ubegrundede rygter om ACTA. (Kontrol med bærbare computere, iPods ved grænsen, obligatorisk three strikes-regel ved internetkrænkelser etc.)."

Ifølge dokumentet nåede forhandlerne dog ikke på mødet frem til en løsning omkring større åbenhed.

"Imidlertid er der endnu ingen aftale om at frigive forhandlingstekster," står der i dokumentet.

Konfiskering ved grænser

Ifølge dokumentet blev spørgsmålet om håndhævelsen af ACTA ved grænserne diskuteret for første gang i mere end et år. Også her var der god fremgang på området omkring undtagelser for personlig bagage.

"Et område, som er sensitivt i forhold til den offentlige opfattelse," står der i dokumentet.

Ordenshåndhævelse på nettet

Videre står der i dokumentet, at de forhandlende parter i Mexico for første gang diskuterede de kontroversielle forslag om fremtidens antipirat-regler i forhold til internettet.

Her frygter modstanderne af ACTA-aftalen, at almen retspraksis sættes ud af spil, fordi det vil være op til den enkelte internetkunde at bevise sin uskyld ved mistanke om piratkopiering.

Ifølge dokumentet foregik forhandlingerne om dette emne på baggrund af parternes kommentarer til det amerikanske forslag. Imidlertid gjorde tidsnød det umuligt at diskutere det mere tekniske indhold på området.

"Drøftelserne fokuserer stadigt på afklaringer af forskellige tekniske begreber, hvorfor der ikke var megen fremgang i form af en konkret tekst. USA og EU enedes om at fremlægge deres egne systemer i næste runde for at afklare spørgsmålene," hedder det i dokumentet.

Næste og ottende runde af de omstridte forhandlinger foregår i følge dokumentet i april i New Zealand, mens niende runde foregår i Geneve i juni.

Forhandlingsparterne, der blandt andre tæller USA, EU, Canada, New Zealand, Schweiz og Japan, er angiveligt stadig opsatte på at underskrive ACTA-aftalen i 2010, hvis man skal tage det lækkede dokument for troende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.