Artikel top billede

Detaljeret læk om nye antipirat-forhandlinger

Ny læk om hemmelige antipirat-forhandlinger afslører detaljeret indhold af de seneste forhandlinger.

En nyt læk fra de kontroversielle og hemmelige ACTA-forhandlinger om en global antipirat-aftale er dukket op på nettet.

Den nye læk er angiveligt et dokument fra EU, som sammen med en række andre lande i januar forhandlede om den omdiskuterede aftale i Mexico.

Ifølge den canadiske blogger Michael Geist er det ny-lækkede dokument en kort rapport fra en af EUs forhandlere, Pedro Velasco Martins.

Den internationale antipirat-aftale har siden første nys om forhandlingerne været omgærdet af hemmeligheds-kræmmeri og mystik , som har rejst et krav fra rettighedsorganisationer såvel som teleselskaber om mere åbenhed og gennemsigtighed omkring forhandlingerne.

Bedre end intetsigende standardnotater

"Det lækkede dokument er lige præcis, hvad forhandlingslandende burde stille til rådighed for offentligheden, når den egentlige tekst ikke er til rådighed. Denne korte rapport indeholder langt mere information om substansen af forhandlingerne end det intetsigende mødenotat," skriver Michael Geist på sin blog, og henviser til forhandlingslandenes officielle mødekommentarer.

Netop hemmelighedskræmmeriet ved forhandlingerne har længe været under skarp beskydning fra en række aktører.

Og dokumentet afslører faktisk, at kravet om åbenhed tilsyneladende er en del af emnerne, som forhandlerne arbejdede med på seneste ACTA-møde i Mexico.

I dokumentet fremgår det i al fald, at der i Mexico opstod "nogen fremgang på åbenhed, hvor parterne enedes om at opdatere og forbedre det fælles sammendrag, som er drøftet i de to sidste runder, til også omfatte en tilbagevisning af de ubegrundede rygter om ACTA. (Kontrol med bærbare computere, iPods ved grænsen, obligatorisk three strikes-regel ved internetkrænkelser etc.)."

Ifølge dokumentet nåede forhandlerne dog ikke på mødet frem til en løsning omkring større åbenhed.

"Imidlertid er der endnu ingen aftale om at frigive forhandlingstekster," står der i dokumentet.

Konfiskering ved grænser

Ifølge dokumentet blev spørgsmålet om håndhævelsen af ACTA ved grænserne diskuteret for første gang i mere end et år. Også her var der god fremgang på området omkring undtagelser for personlig bagage.

"Et område, som er sensitivt i forhold til den offentlige opfattelse," står der i dokumentet.

Ordenshåndhævelse på nettet

Videre står der i dokumentet, at de forhandlende parter i Mexico for første gang diskuterede de kontroversielle forslag om fremtidens antipirat-regler i forhold til internettet.

Her frygter modstanderne af ACTA-aftalen, at almen retspraksis sættes ud af spil, fordi det vil være op til den enkelte internetkunde at bevise sin uskyld ved mistanke om piratkopiering.

Ifølge dokumentet foregik forhandlingerne om dette emne på baggrund af parternes kommentarer til det amerikanske forslag. Imidlertid gjorde tidsnød det umuligt at diskutere det mere tekniske indhold på området.

"Drøftelserne fokuserer stadigt på afklaringer af forskellige tekniske begreber, hvorfor der ikke var megen fremgang i form af en konkret tekst. USA og EU enedes om at fremlægge deres egne systemer i næste runde for at afklare spørgsmålene," hedder det i dokumentet.

Næste og ottende runde af de omstridte forhandlinger foregår i følge dokumentet i april i New Zealand, mens niende runde foregår i Geneve i juni.

Forhandlingsparterne, der blandt andre tæller USA, EU, Canada, New Zealand, Schweiz og Japan, er angiveligt stadig opsatte på at underskrive ACTA-aftalen i 2010, hvis man skal tage det lækkede dokument for troende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum
Selskabet Ak Techotel er ramt af et omfattende hackerangreb, der er gået ud over en lang række hoteller i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet har forhandlet med hackerne bag angrebet for igen at få adgang til sine systemer igen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.