Artikel top billede

Sony arbejder på 3D forbruger-kamera

Sony er i gang med at udvikle et 3D-kamera, der vil give forbrugerne mulighed for at skabe deres eget 3D-indhold.

Computerworld News Service: Lederen af Sonys afdeling for digitale billeder fortæller, at et nyt 3D-kamera, som Sony endnu ikke vil afsløre detaljer om, vil udgøre en del af en række produkter, der skal overbevise forbrugerne om at komme i gang med 3D-teknologien.

"Jeg kan endnu ikke afsløre nogen detaljer, men vi er i gang med at udvikle et 3D-produkt," sagde Masashi Imamura, der er leder af Sony 'personal imaging and sound business'-gruppe, i et interview under Camera and Photo Imaging-udstillingen i Yokohama.

Sony tror, at 3D er den næste store ting, der vil ske inden for tv, og virksomheden lægger derfor mange kræfter i teknologien. Administrerende direktør Howard Stringer presser på for at hele virksomheden skal udvikle produkter i den forbindelse.

Sonys første 3D-fjernsyn blev lanceret tidligere i år og vil komme på hylderne i juni. Omkring samme tidspunkt planlægger virksomheden at udgive en opdatering til Playstation 3-konsollen, der vil tilføje understøttelse af 3D-spil og Blu-ray Disc film. Sony oplyser desuden, at virksomheden arbejder på en Vaio bærbar med 3D-muligheder.

Sonys indholds-division har allerede udviklet 3D tv-kameraer og satellitvogne, og arbejder desuden sammen med forskellige selskaber om at lancere tv-kanaler i 3D. Øjnene er rettede mod verdensmesterskabet i fodbold, som en platform for markedsføringen af 3D, og virksomheden vil filme begivenheden ved hjælp af teknologien.

Det kommende 3D-kamera vil udfylde et hul i indholdskæden ved at give forbrugerne mulighed for at optage deres egne 3D-film og videoer.

Kameraet FinePix Real 3D W1, som kom i handlen sidste år, inkluderer to linser og to 10-megapixel billede-sensorer. Når man trykker på shutter-knappen, bliver der taget et billede med hver linse fra lidt forskellige vinkler. Kameraet gemmer derefter billederne i MP-format for still-billeder og 3D-AVI-format til film.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere