Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

KL-boss tegnede stor KMD-kontrakt uden udbud

Erik Fabrin har tegnet en KMD-kontrakt til 22 millioner kroner uden om udbud i sin egen kommune. Tidligere har han afvist al snak om udbudsfusk i kommunerne.

Den fra i dag tidligere formand for Kommunernes Landsforening (KL), Erik Fabrin, har i sin egen kommune, Rudersdal Kommune, indgået en stor kontrakt med KMD uden om udbud.

Kommunen indgik kontrakten til en værdi af 22 millioner kroner med KMD i 2008.

Var kontrakten i udbud op til 2008?

"Nej, på grund af sårbarheden i it-systemerne i forbindelse med sammenlægningen af Søllerød og Birkerød kommuner var kontrakten ikke i udbud," siger it-chef Mogens Dam fra Rudersdal Kommune til Computerworld.

Han oplyser, at betalingsaftalen med KMD, der løber i 2008-2010, er forlænget med ét år til udgangen af 2011 - også uden udbud.

Ifølge it-chefen har den samlede kontraktsum, der er indgået uden om udbud, en værdi på 22.035.000 kroner.

Kontrakten omfatter blandt andet KMD Opera og KMD Opus Fravær-system.

Fabrin afviser udbudsrod

Tidligere har Erik Fabrin i sin egenskab af KL-formand afvist, at der skulle være nogen form for dokumentation for udbudsfusk i kommunerne.

"Jeg har ikke set den dokumentation," sagde han til Computerworld.

Udtalelsen faldt, efter at op imod hver tredje kommune blev undersøgt af Konkurrencestyrelsen for netop at have tegnet kontrakt med KMD uden om udbud.

Det er undervejs i sagen kommet frem, at KL faktisk har haft en vejledning om udbudspligt i forbindelse med kommunesammenlægningen til høring.

En vejledning lavet af Konkurrencestyrelsen.

Til golf med KMD

Sagen om de manglende udbud har fået et alvorligt efterspil for flere embedsmænd, der er blevet beskyldt for bestikkelse.

Det er sket efter afsløringer af golfture, rockkoncerter og fodboldkampe på KMD's regning.

Som formand for KL udtalte Erik Fabrin i den forbindelse til Computerworld:

"Som kunde skal man være opmærksom på, hvad det er, og under hvilke omstændigheder man siger ja til at modtage - billetter, gaver eller lignende," sagde han.

Siden afslørede B.T., at KL-formanden selv havde været til KMD-betalt golf i 2006 eller 2007.

"Jeg har deltaget i en golfturnering oppe i Furesø, hvor KMD betalte. Det var for en tre til fire år siden, men det arrangement kan jeg stå helt og aldeles inde for," fortalte han til avisen.

Fabrin: Intet usædvanligt
Til den konkrete sag om kontrakten til 22 millioner kroner har Computerworld modtaget følgende skriftlige kommentar fra Erik Fabrin:

"Der var intet usædvanligt i, at Rudersdal Kommune i den helt ekstraordinære situation med kommunesammenlægningen ikke var i udbud, og det har da heller ikke efterfølgende givet anledning til bemærkninger fra Konkurrencestyrelsen."

"Nu glæder jeg mig til at se resultatet af det udbud, vi foretager i 2011. Jeg håber, at salget af KMD har styrket markedet, så priserne går ned," lyder det.

Rudersdal Kommune planlægger således at gå i udbud med de nævnte KMD-systemer i 2011, oplyser kommunen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere