Artikel top billede

Safari, iPhone, IE8 og Firefox hacket til plukfisk

Det tog kun hackere fem minutter at knække iPhone i den store Pwn2Own-hackerkonkurrence. Kun en enkelt teknologi klarede sig igennem den første dag. Se hvilken her.

Computerworld News Service: Som forventet sendte hackere Apples iPhone og Safari-browser, Microsofts Internet Explorer 8 (IE8) og Mozillas Firefox til tælling få minutter inde i denne uges Pwn2Own-konkurrence.

Pwn2Own er en stor hacker-konkurrence, som du kan læse mere om her.

Det to mand høje hold bestående af Vincenzo Iozzo og Ralf-Philipp Weinmann knækkede iPhonen på under fem minutter, fortalte en talsmand for 3Com TippingPoint, som er det sikkerhedsfirma, der står bag konkurrencen, som kører på fjerde år.

Parret kunne samtidig glæde sig over den kontante belønning på godt 85.000 kroner, som udgør konkurrencens rekordstore præmie.

Den italienske universitetsstuderende Vincenzo Iozzo arbejder for for Zynamics GmbH, som er den virksomhed, der bliver ledet af den berømte forsker Thomas Dullien, bedre kendt som Halvar Flake. Ralf-Philipp Weinmann arbejder som forsker ved Laboratory of Algorithms, Cryptology and Security ved universitetet i Luxembourg.

Ralf-Philipp Weinmann er bedst kendt for at være en del af det team, der i 2007 demonstrerede, hvordan man kunne knække den trådløse sikkerhedsprotokol WEP langt hurtigere end nogen tidligere troede muligt.

Charlie Miller, en analytiker ved den Baltimore-baserede virksomhed Security Evaluators, scorede til gengæld hattrick, da han knækkede Safari på en MacBook Pro med ]Snow Leopard under konkurrencen.

Knækkede Safarai på 10 sekunder

Charlie Miller vandt priser ved at hacke en Mac i både 2008 og 2009, og sidste år knækkede han Safari på bare 10 sekunder.

Som belønning for dette års arbejde blev han tildelt en kontant præmie på godt 55.000 kroner.

Han er den første, der har vundet tre gange ved Pwn2Own.

Teknisk imponerende angrebskode

Da det blev hans tur, udnyttede Pwn2Own-nybegynderen Peter Vreugdenhil med succes en sårbarhed i IE8 på Windows 7.

TippingPoint kaldte angrebskoden "teknisk imponerende," eftersom den strøg lige forbi styresystemets 'Data Execution Prevention' (DEP), som er en sikkerhedsmekanisme, der er skabt til at standse de fleste angreb.

Ligesom Charlie Miller fik hollandske Peter Vreugdenhil, der arbejder med sårbarheder på freelance-plan, en præmie på godt 55.000 kroner.

En anden tidligere vinder, den tyske datalogi-studerende kendt udelukkende ved sit fornavn 'Nils', blev også tildelt en pris på godt 55.000 kroner.

Kun Chrome klarede sig igennem den første dag

Ud af alle de browsere, der blev opstillet som mål under konkurrencen, var den kun Googles Chrome, der stod tilbage efter den første dag.

TippingPoint frigiver ikke detaljer om de sårbarheder, der bliver udnyttede under Pwn2Own, men køber som en del af konkurrencen rettighederne til fejl og angrebskoder.

Derefter bliver oplysningerne givet videre til de respektive forhandlere, som også er repræsenterede i forbindelse med begivenheden.

Først når leverandørerne har rettet fejlene, frigiver TippingPoint detaljerne om hver enkelt fejl.

Hvis det går som tidligere, så vil leverandørerne sørge for at rette fejlene hurtigst muligt. I 2008 tog det for eksempel kun Apple tre uger at få rettet den fejl i Safari, som Charlie Miller udnyttede til at vinde for første gang.

Det kan du læse mere om her.

Den rekord slog Mozilla sidste år, da virksomheden lappede Nils' Firefox-sårbarhed på bare en uge.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere