Artikel top billede

Sun Solaris sikkerhedsopdateres nu hvert kvartal

Systemadministratorer får travlt på tirsdag. Oracle integrerer nu Suns produkter i sin kvartalsmæssige opdateringscyklus, og både Microsoft og Adobe udsender rettelser samme dag.

Computerworld News Service: Oracle har fundet plads til Sun Solaris i sit skema af kvartalsmæssige sikkerhedsopdateringer, hvilket betyder, at man som bruger af Sun Microsystems' styresystem nu flere måneder i forvejen ved, hvornår man får en sikkerhedsopdatering.

Oracle offentliggjorde i tirsdags, at virksomheden vil inkludere adskillige Sun-produkter i sin næste såkaldte critical patch update, som falder tirsdag i næste uge.

Denne opdatering vil indeholde 16 sikkerhedsrettelser af produkter fra Sun heriblandt Solaris, Sun Cluster, Sun Convergence og serversoftwaren Sun Ray.

Sun udgav tidligere sine sikkerhedsopdateringer på ad hoc-basis. Oracle, som opkøbte Sun i januar, integrerer nu Suns produkter i sin kvartalsmæssige opdateringscyklus for at gøre processen mere forudsigelig. Mange store virksomheder heriblandt Cisco Systems, Microsoft og Adobe Systems benytter sig af lignende regelmæssige opdateringscyklusser.

Oracle vil som sædvanligt også udsende rettelser af sit database-flagskib. Syv ud af de kommende 47 rettelser er af databasen. Database-fejlene er dog ikke så alvorlige, som tidligere sårbarheder har været. Ingen af de fejl i databasen, der rettes i næste uge, kan ifølge Oracle udnyttes via fjernadgang uden at have både brugernavn og kodeord til database-serveren. Oracle retter også E-Business Suite, Collaboration Suite, Fusion Middleware, Industry Suite samt PeopleTools.

Den næste opdatering efter på tirsdag vil planmæssigt udkomme 13. juli.

Hvis du er systemadministrator, får du travlt på tirsdag. Microsoft vil efter planen rette 25 sårbarheder i sine produkter samme dag, mens Adobe udsender rettelser af Acrobat og Reader.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere