Artikel top billede

EU overvejer ny myndighed for datakriminalitet

Ny europæisk myndighed skal fremme internationalt samarbejde og best practices i forbindelse med efterforskning af datakriminalitet.

Computerworld News Service: Ministrene i EU's Ministerråd overvejer at etablere en ny myndighed, der skal fungere som bindeled mellem de europæiske politimyndigheder og andre agenturer, der deltager i bekæmpelsen af datakriminalitet.

Rådet for Den Europæiske Union, der består af ministre fra 27 lande, udgav i sidste uge et dokument [pdf], der opfordrer Europa-Kommisionen til at foretage en forundersøgelse af ideen.

Ministrene beskriver et antal ønskede målsætninger. Et af disse mål er at vinde flere ratifikationer af Europarådets konvention om it-kriminalitet (Convention on Cyber-Crime), som er den eneste internationale traktat, der dækker datakriminalitet.

Denne traktat kræver blandt andet, at de deltagende lande indfører love om datakriminalitet og har kontaktpersoner, der står til rådighed 24 timer i døgnet for at give en hurtigere efterforskning.

Et andet mellemlangt sigte handler om tilbagekaldelse af domænenavne og IP-adresser. Dokumentet går ikke i detaljer med, hvad der her er ministrenes hensigter, da det i forvejen er standardprocedure hos mange internetudbydere at lukke websites, der på den ene eller anden måde sættes i forbindelse med dårlig adfærd.

Stærkt politisamarbejde

Det nye agentur vil også få til opgave at knytte stærkere bånd mellem forskellige politimyndigheder og andre organisationer, der håndterer datakriminalitet heriblandt Europol, Eurojust, Interpol og andre.

"Centret kan også få til opgave at evaluere og føre tilsyn med forebyggende og efterforskningsmæssige foranstaltninger," står der i dokumentet.

"Denne forundersøgelse bør i særlig grad overveje målet, spændvidden og den eventuelle finansiering af centret, og om det skal lægges i Europol."

Den foreslåede myndighed vil også få fokus på at hjælpe politi, dommere og anklagere til at imødekomme standarder for udførelse af "teknologiske efterforskninger samt standarder til brug af undervisere på dette område."

Andre mulige opgaver inkluderer udførelsen af årlige rapporter om datakriminalitet i Europa og rådgivning af Europa-Kommissionen og Ministerrådet i "udarbejdelsen af udkast til anbefalinger eller regler til global bekæmpelse af datakriminalitet."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere