Artikel top billede

Intel lægger Arm om markedet for mobil-chips

Intel vil indhente Arms forspring indenfor smartphone- og tablet-chips med nyt chipsæt.

Intel har annonceret et nyt chipsæt baseret på Atom Z6-processoren rettet mod mobile enheder som smartphones og tablet-pc'er.

Moorestown chip-platformen indeholder en enkelt-kerne Atom processor med lavt strømforbrug samt grafik-processor, der er i stand til at vise high-definition video.

Atom-processorerne kommer med clock-frekvenser op til 1,5 gigahertz til smartphones og 1,9 gigahertz til tablet-pc'er.

Intel har tidligere solgt processorer til håndholdte enheder med sin portefølje af Arm-baserede XScale processorer, men Intel frasolgte teknologien til Marvell Technology i 2006. Intel anvender nu Moorestown til at skubbe sin x86-arkitektur kendt fra pc-verdenen ud på håndholdte enheder.

Udfordrer på tablet-markedet

Intel håber, at Moorestown kan udfordre Arms dominans på smartphone- og tablet-pc-markedet.

Arm har et forspring på markedet for tablet-pc'er, hvor mange af leverandørerne har valgt ARM fremfor Intel.
Apple's iPad anvender således den egenudviklede chip A4-chip, der baserer sig på en Arm-processor, ligesom Dell og Lenovo har vist tablet-pc'er baseret på Arm-processorer.

Folkene bag Apples A4-chip dannede selskabet Agnilux, der for nylig blev købt af Google og dermed skabte rygter om en kommende gPad.

Bedre batterilevetid og performance

Ifølge Intel vil Moorestown-baserede tablet-pc'er have fordele frem for Arm-baserede tablet-pc'er. Batterilevetid og bedre performance er nogle af de ting, som Intel slår på.

I forhold til den første generation af Atom-processorplatformen med kodenavnet Menlow, så har Moorestown blandt andet reduceret strømforbruget med en faktor 50, når der ikke er noget workload, oplyser Intel.

Ifølge Intel reduceres strømforbruget med en faktor 2 til 3 ved afspilning af video og browsing på internettet.

Performance er også forbedret ifølge Intel. Eksempelvis er JavaScript-performance blevet øget med en faktor 4 i forhold til "industri-ledende smartphones", som Intel udtrykker det uden at præcisere nærmere.

Understøttelse af Android, Moblin og Meego

Intel nævner, at Android, Moblin 2.1 og Meego 1.0 understøttes af den nye platform, men nævner ikke noget om Windows.

Arms topchef har tidligere udtalt, at Intel er langt bagud på smartphone-området. Med sit nye Moorestown-udspil prøver Intel at ændre på det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere