Artikel top billede

Microsoft: Cloud er vigtig, men det er disse ting også

Cloud er væsentlig for Microsofts fremtid. Men også andre emner spiller en vigtig rolle for selskabets fremtid. Se dem her.

Computerworld News Service: Trods den overvældende hype, der omgiver begrebet cloud computing, så er det stadig kun et af flere aspekter, der vil komme til at forme de kommende generationer af virksomheds-it, mener Barry Briggs, der er teknologi-direktør i Microsoft IT.

Læs mere om Microsofts fokus på cloud computing her.

Øget regulering fra myndighederne, globaliseringens kompleksitet og den eksplosive data-vækst vil også komme til at spille en stor rolle, vurderede Barry Briggs mandag aften på Massachusetts Institute of Technology.

Microsoft afsluttede for nyligt et større projekt, der netop tager højde for disse tre faktorer - en kundedatabase med mere end 100 millioner virksomhedskunder og to milliarder identiteter, fortalte Barry Briggs.

Udefrakommende faktorer - for eksempel på det internationale juridiske område - vil kun gøre den slags mere komplekst i fremtiden.

Privatliv er afgørende

I forsøget på at overholde reglerne har Microsoft ansat en 'chief privacy officer' for hvert forretningsområde, tilføjede han.

"Vi er fanatiske, når det handler om vores kunders privatliv."

Globaliseringen påvirker sammen med Microsofts forsøg på at erobre nye markeder også it's rolle i forsyningskæden.

Visse udviklingslande får 25 eller 30 procent af deres omsætning fra import-skatter, fortalte han.

"Og så gælder det om at have papirerne i orden."

Strategien er under forandring

De nye markeder betyder desuden, at Microsofts it-strategi er under forandring.

"Hvordan ser profilen ud for den næste milliard kunder? Hvis de findes i udviklingslandene, så vil de sikkert ikke købe ind på traditionel vis. Det vil få stor betydning for, hvordan vi bygger vores systemer."

"SharePoint er vores DNA"

I mellemtiden har Barry Briggs stadig en stor opgave i at styre Microsofts omsiggribende interne systemer. Virksomheden har omkring 228.000 SharePoint-sider i sit intranet, fortæller han.

"SharePoint er i vores DNA. Vi bruger det til alt," sagde han.

Virksomheden har gjort det nemt for medarbejderne at oprette SharePoint-sider efter behov.

I fremtiden vil Microsoft.com køre udelukkende på SharePoint, "for at vise mulighederne for skalering," tilføjede han.

Udover at give medarbejderne bred adgang til samarbejdsværktøj som SharePoint, så vil virksomheden gerne arbejde på at styrke selvbetjening og velstyret BI (business intelligence) ved hjælp af værktøj som for eksempel det nye PowerPivot.

I dag "findes der en masse mennesker, der kører BI ad hoc," forklarer Barry Briggs. "Den og den kender den og den, som kender en forbindelse i databasen. 'Lad os køre nogle rapporter og måske ændre data', så hoveddata bliver korrumperet."

"Vi sørger for, at vores slutbrugere kan gennemføre den slags analyser, der burde være en selvfølge, tilføjer Barry Briggs. Internt i organisationen er PowerPivot kendt som "sikkerhedsnålen til BI," fortæller han.

"Barry Briggs diskuterede desuden Microsofts cloud computing-strategi, og herunder udviklingsplatformen Azure, der for eksempel skal konkurrere med Amazon Web Services.

Der er stadig mange bekymringer om sikkerheden i skyen blandt de mennesker, Barry Briggs snakker med, fortalte han. Den teknologiske udfordring er mindre end den psykologiske, tilføjede han. "Hvor ligger mine data? Hvem kontrollerer mine data?"

Microsoft har været nødt til at udfolde sin Azure-strategi i forhold til kundernes bekymringer. "Der er en særlig Azure-instans udelukkende til den amerikanske regering," fortalte Barry Briggs.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere