Artikel top billede

Microsoft: Nu har IE6 overskredet sidste salgsdato

Microsoft opfordrer sine brugere til at droppe den aldrende Internet Explorer 6.

Computerworld News Service: Det seneste forsøg på at overbevise brugerne om at droppe Internet Explorer 6 sammenligner browseren med en ni år gammel liter mælk. IE6 så dagens lys i august 2001.

"Du ville ikke drikke ni år gammel mælk," står der på en mælkekarton, der er afbildet på en webside fra Microsofts australske division.

"Så hvorfor bruge en ni år gammel browser?"

Kampagnen, som først blev omtalt af den australske blogger Long Zheng, fremhæver IE8 som erstatningsbrowser for IE6 og henviser til analyser, der er bestilt af Microsoft selv, og som hævder, at sikkerhedsfunktionerne i IE8 blokerer for 85 procent af skadelige websites.

Microsoft har sponsoreret adskillige af sådanne undersøgelser, der alle er foretaget af NSS Labs.

IE6 har haft sin del sikkerhedsproblemer. Sidst på året 2009 udnyttede hackere eksempelvis en sårbarhed i browseren til at stjæle fortrolig information fra Google og mange andre store teknologi-virksomheder.

Du kan læse mere om Internet Explorer 6's dødskamp her.

Browseren har også fået den kolde skulder fra adskillige højtprofilerede websites og tjenester.

Googles Gmail og YouTube, Facebook og Digg har alle offentliggjort, at de ikke længere understøtter IE6.

Sidste marts fingerede et designfirma i Denver en begravelse for browseren. Microsoft sendte en blomsterdekoration med et kort, hvorpå der stod: "Tak for de mange gode stunder."

Microsoft har i næsten et år opfordret brugerne til at stoppe med at anvende IE6. Det kan du læse mere om her.

Hvad enten det er fordi, brugerne har hørt efter, eller fordi millioner er gået over til Windows 7, som inkluderer IE8, så er antallet af folk, der kører IE6, faldet kraftigt siden august 2009.

Browserens markedsandel er ifølge NetApplications faldet fra 25,3 procent til 17,6 procent i de sidste ni måneder.

Det er et fald på næsten otte procentpoint og udgør en nedgang på 30 procent.

Microsofts nyeste argument er dog misvisende, da den faktiske udløbsdato for IE6 er 8. april 2014, når det næsten lige så gamle styresystem Windows XP endelig går på pension.

Efter den dato vil Microsoft ikke længere udsende sikkerhedsopdateringer af hverken IE6 eller Windows XP.

Hvis man stadig benytter IE6, er man nødt til at opgradere til Windows XP Service Pack 3 for at modtage sikkerhedsopdateringer efter 13. juli 2010.

IE8 bliver den sidste browser fra Microsoft, der fungerer på Windows XP, da virksomheden ikke vil understøtte XP i IE9, som på nuværende tidspunkt er i et tidligt udviklingsstadie.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere