Dong Energy: Fra kæmpefusion til rå effektivisering

Årets CIO 2010. Efter flere års arbejde med at gennemføre kæmpefusionen af seks energiselskaber til Dong Energy, er tiden nu inde til at fokusere på effektivisering af selskabets it-funktioner.

Læs også: Dong Energy: Sådan vil it gøre din strøm billigere.

En succesfuld fusion kræver investeringer og en relativ gavmild hånd, der til gengæld kan kaste besparelser, effektiviseringer og synergi-gevinster af sig i den anden ende, når afslutningen nås.

Og afslutningen på kæmpefusionen mellem energiselskaberne Dong, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og Nesa til selskabet Dong Energy, der blev igangsat i 2005, er nu på skinner.

Tiden er nu derfor inde til et fokusskifte for selskabets CIO, Michael Moesgaard, der i år er nomineret til titlen som Årets CIO for tredje gang, efter han har været nomineret i henholdsvis 2007 og 2008.

Massive investeringer
Dong Energy vil ikke oplyse detaljer om selskabets samlede it-budget, men ifølge Computerworlds oplysninger ligger budgettet på den pæne side af en milliard kroner om året.

I de seneste fusions-orienterede år har Dong Energy investeret massivt i en bred vifte af store og meget omkostningskrævende projekter.

De tællker blandt andet en ny standardiseret infrastruktur, nye forretningsprocesser og samling af al it i en samlet organisation, der udgør et it-fundament under de seks fusionerede selskaber.

Denne store it-organisation tager vare på teknologien med udgangspunkt i Dong Energys overordnede forretning og strategi.

Det har tjent til at sikre, at selskabets it-projekter hænger sammen med den øvrige forretning og alle de øvrige projekter fremfor at fremstå som løse knopskud uden sammenhæng med de øvrige projekter.

Fokusskifte efter år med fusion
It-organisationen med Michael Moesgaard i spidsen er nu i gang med et fokusskifte.

"Vi har investeret heftigt i blandt andet migrerings-projekter, etablering af infrastruktur og udvikling af nye systemer. Nu skal vi have drevet gevinsterne ud og fokusere på det, der skal til for at drive en rentabel forretning. Vi er også nødt til at have en strømlinet og effektiv organisation på plads for at kunne agere effektivt på det internationale marked," siger Michael Moesgaard.

Han understreger, at selskabet it-mæssigt gennemførte fusionen på budget, men at selskabet under fusionen ikke desto mindre prioriterede deadlines og sikkerhed over omkostningsoptimering.

Det vigtigste var med andre ord, at fusionen kørte på skinner og at it understøttede fusions-processen hele tiden uden at diskussioner om økonomi og muligheder kom til at stå i vejen.

"Under fusionen var det vigtigste at komme ud over stepperne og komme i mål. Vi kunne ikke have, at fusionen væltede på grund af it. Det vigtigste var at beskytte selskabets samlede omsætning på 40 milliarder kroner," siger Michael Moesgaard.

En naturlig følge nu - hvor fusionen er ved vejs ende - er, at budgettet bliver spændt ind, og at der strammes op på styringen af alle delprojekter og øvrige pengekrævende tiltag, som der under fusionen har været større råderum til.

Læs også: Dong Energy: Sådan vil it gøre din strøm billigere.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.