Artikel top billede

Firefox bliver tredimensionel

Næste version af Firefox er ved at udkrystalliserer sig, og det ser ud til, at udviklerne skal tilføje en ekstra dimension til den populære browser.

WebGL er navnet på det rammeværk, som skal forsyne web-surferne med hardware-accelereret 3D direkte i Firefox-browseren.

WebGL findes allerede i eksperimentel form hos Webkit, Firefox og Google Chrome, men i den kommende Firefox 4.0 bliver 3D-teknikken integreret i surf-applikationen.

Firefox 4.0 slippes først løs som et færdigt produkt i slutningen af året, men allerede inden for nogle få uger kommer den første beta til at ligge klar til download, den er nemlig planlagt til udgivelse i denne måned.

Ud over 3D kommer Firefox-udviklerne til at satse på sikkerhed, og der skal blandt andet strammes op på, hvordan JavaScript kode afvikles i browseren for derved at lukke angrebsmuligheder for de it-kriminelle.

Ud over arbejdet med at optimere JavaScript-motoren, kommer browseren denne gang også i en 64-bit version til Windows.

De overordnede målsætninger for browseren er højere hastighed og understøttelse af nye web-teknologier som HTML 5.

En browser-test har netop vist, at der er fremskridt på den fornt.

Google video

Mozilla, der står bag Firefox, vil også implementere understøttelse af Googles videoformat WebM/VP8. Det skriver Computerworlds svenske søsterside, TechWorld.se

Formatet frigives under åben licens, og kan sammenlignes med andre komprimeringsmetoder til video som eksempelvs h.264.

Flere og flere leverandører og producenter er begyndt at slutte op om formatet.

Projektet Videolan, der står bag den populære VLC-medieafspiller, har således netop frigivet en ny version, der understøttes Google-formatet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere