Artikel top billede

HP-advokat: Vi må have større fokus på privacy

Teknologibranchen skal løse problemerne, inden myndighederne bliver blandet ind i dem, siger HP's juridiske rådgiver, Michael Holston.

Computerworld News Service: "Teknologi-branchen står overfor et tillidsskred fra kunderne på grund af de mange bekymringer over privacy-ovetrædelser og problemer med cybersikkerhed," siger juridisk rådgiver Michael Holston, som også er executive vice president for HP.

Problemer med privacy og cybersikkerhed følges ad med mange nye, innovative produkter fra især den amerikanske tech-industri, bemærker han.

"Den amerikanske teknologi-branche bør arbejde sammen om at skabe nye standarder for privacy og bedre cybersikkerhed," sagde han under er et innovationsforum ved Brookings Institution, der er en tænketank, som holder til i byen Washington.

Det er helt almindeligt i forhold til privacy og cybersikkerhed-spørgsmål, at innovationer på samme tid både skaber nye risici og højere forventninger til virksomhedernes ansvar," sagde han og tilføjede:

"De nye udfordringer og problemer giver os samtidig muligheden for at være intelligente i vores tilgang til teknologisk innovation og for at styrke tilliden igen."

Bør samarbejde med regeringen

Teknologi-industrien bør arbejde sammen med andre brancher og med den amerikanske regering om at "sikre vores samlede evne" til at beskytte privacy og sikre cybersikkerheden, mens nye innovative produkter bliver skabt, tilføjede Michael Holston.

Han fremhævede desuden Facebooks privacy-problemer, og - selv om han ikke sagde navnet - Google, og han understregede, at teknologibranchen skal blive bedre til det med privacy.

31. maj var den såkaldte 'Quit Facebook'-dag. Initiativet er skabt på baggrund af bekymringer over ændringerne i Facebooks privacy-indstillinger, bemærkede Michael Holston, men færre end 40.000 mennesker oplyser på hjemmesiden QuitFacebook.com at de har droppet det sociale netværk.

Men kampagnen opnåede alligevel at få en betydelig mediedækning, og privacy-bekymringerne bliver tydeligvis flere og flere blandt amerikanerne, fortæller Michael Holston.

De amerikanske myndigheder har udsendt forslag til nye love om online-privacy, og de europæiske myndigheder taler på samme måde om at ændre lovene på området i slutningen af året, forklarer han.

Samtidig vil cloud computing-teknologiernes voksende popularitet gøre det nødvendigt med "nye grund-regler" med fokus på privacy og sikkerhed, sagde han.

Brug for koordineret indsats

Hvis ikke den amerikanske teknologi-branche får mere fokus på både privacy og cybersikkerhed, "så vil forbrugerne reagere negativt og myndighederne kan blive tvunget til at træde ind i sagen," vurderer Michael Holston.

Lovene vil dog få svært ved at holde trit med nye former for databrug, indsamling og storage, tilføjer han.

"Når man ser på, hvor lang tid det tager at iværksætte eller ændre [privacy] love, så må de juridiske løsninger nødvendigvis halte lidt bagud i forhold til nye innovationer eller forretningsmodeller, som forbrugerne begynder at anvende," mener han.

Tidligere under innovationsforummet opfordrede Ruth Simmons, der er president for Brown University, universiteterne til at samarbejde om at tilbyde videnskabelige-, teknologiske-, matematiske- og ingeniør-programmer for de high school-studerende.

USA har brug for en koordineret indsats for at tiltrække studerende til de videnskabelige fag, hvis man skal undgå at bliver overhalet af lande som Kina og Indien, vurderer hun.

Ruth Simmons sætter desuden spørgsmålstegn til, hvorvidt de amerikanske universiteter fortsat skal uddele legater uden krav til de studerendes studieretning. Mange lande bruger legater til at få de studerende til at fokusere på bestemte fag, heriblandt videnskabelige og teknologiske fag.

"Vi kan ikke konkurrere med lande, der kræver, at de studerende læser bestemte ting," siger hun.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere