Artikel top billede

Hvad foretager dit barn sig på nettet? Ved du det?

Den mindre gode nyhed er, at voksne ikke ved, at deres børn har dårlige oplevelser på nettet. Den gode er, at børnene gerne vil have, at deres forældre blander sig mere i deres online-liv.

Internettet er som bekendt en verden uden faste regler og med adgang til alverdens indhold, og det er ikke altid lige nemt at følge de uskrevne regler, hvilket giver mange børn dårlige oplevelser, når de er på nettet.

Børn bliver i stort omfang påvirket af negative online-oplevelser. Det er en af konklusionerne i sikkerhedsfirmaet Norton's nye rapport Norton Online Family Report.

Norton, der er en del af Symantec, har spurgt 2.800 børn og 7.000 voksne i 14 lande om deres erfaringer med at være online.

Firmaet har derved forsøgt at undersøge børns online-erfaringer og sammenlignet med de voksnes antagelser om, hvordan de tror, deres børn opfører sig på nettet.

Rapporten viser, at seks ud af 10 af de adspurgte børn har haft negative online-erfaringer, der strækker sig fra nøgenhed og vold til, at fremmede prøver at lokke dem til at mødes i virkeligheden.

Dårlige oplevelser på nettet giver konkrete fysiske reaktioner, og 39 procent af de adspurgte har været sure, 36 procent kede af det og 34 procent bange eller bekymrede.

Samtidig fortryder 20 procent noget de har gjort på nettet, mens mere end halvdelen giver sig selv skylden for deres dårlige oplevelser.

Forældre uden overblik

Når blikket vendes mod forældrene ved kun 45 procent, at deres børn har haft en dårlig oplevelse på nettet.

Forældre er i meget stort omfang klar over hvilke aktiviteter børn beskæftiger sig med, men undervurderer, hvor ofte børn downloader spil, musik, videoer eller lokkes til at afgive personlige informationer.

De unge internetbrugere vil dog gerne inddrage deres forældre i den virtuelle verden, som de befinder sig i, og ni ud af 10 svarer, at de følger familiens regler for internetbrug.

Hvis tallene holder vand, er der desuden rimelig gode net-manerer blandt de unge, hvor 70 procent svarer, at de ikke mobber via nettet, og 60 procent holder sig fra at sende pinlige billeder og beskeder om andre.

Mere end halvdelen vil ikke sige eller gøre noget online, som de ikke ville gøre eller sige i det virkelige liv.

Tips til de voksne

Ifølge Norton er børn gode til at bruge deres sunde fornuft, men der er stadig plads til forbedring i samspillet mellem voksne og børn.

Det handler primært om en kombination mellem teknologi og kommunikation.

De ansvarlige skal således sørge for, at computeren er opdateret og sætte fokus på, at man skal tænke sig godt om før afgivelse af oplysninger eller download.

På kommunikationsfronten skal forældrene forberede børnene på de online-oplevelser, de kan komme ud for. Både de gode og de dårlige.

Samtidig er det vigtigt, at barnet ikke sidder alene tilbage med en følelse af ansvar, efter en dårlig oplevelse, lyder det fra Norton.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere