Artikel top billede

USA vil knalde pirater med international klapjagt

Den amerikanske regering vil have ram på piraterne - både hjemme og internationalt. Se her hvordan.

Computerworld News Service: Den amerikanske regering vil til aggressivt at håndhæve lovene om intellektuel ejendom.

Det skal blandt andet ske ved at lægge pres på lande, der ikke gør nok for at bekæmpe pirat-hjemmesider og ved at kræve af alle leverandører, at de tjekker efter illegalt software, fortæller det hvide hus.

Det Hvide Hus har udsendt en 65 sider lang rapport, hvori der står, at regeringen i højere grad vil beskæftige sig med at identificere udenlandske hjemmesider, der er involveret i distributionen af ulovlige varer.

Samtidig vil den amerikanske regering skabe en database over igangværende undersøgelser, der handler om intellektuel ejendom, så oplysningerne kan deles af forskellige myndigheder.

Den amerikanske regering vil desuden søge at beskytte amerikansk intellektuel ejendom ved hjælp af forskellige handelsaftaler, heriblandt den kontroversielle 'Anti-Counterfeiting Trade Agreement', fortæller rapporten.

Adskillige interesseorganisationer har allerede nu været ude og påpege, hvordan de amerikanske og andre landes myndigheder har skabt ACTA-aftalen i al hemmelighed.

"Til dem, der har fået deres rettigheder overtrådt siger jeg, 'hjælpen er på vej'," sagde Victoria Espinel, der er intellectual property enforcement coordinator for det hvide hus.

"Vi forstår de problemer, I står overfor, og vi vil arbejde på at forbedre tingene."

Det er simpelt tyveri

Copyright-piraterne skal til gengæld passe på, kan man forstå på Victoria Espinel.

"Til jer, der, i al for lang tid, har misbrugt amerikanske skaberes ophavsret, har jeg en advarsel," sagde hun.

"Vi vil arbejde hårdt på at gøre jer arbejdsløse."

Vicepræsident Joe Biden sammenlignede tyveri af andre folks ejendom med et røveri, hvor gerningsmanden smadrer et vindue i en butik og stjæler produkterne i vinduet.

"Piratvirksomheden er ikke andet end simpelt tyveri," sagde han. "Smadr vinduet og stjæl hvad du kan."

Kopi-medicin og uautoriserede reservedele er desuden farlige og skal holdes ude af USA, tilføjede Joe Biden.

"Vi vil gøre det helt klart," sagde han. "Vi går efter mennesker, vi går efter hjemmesider, vi kommer efter de folk… der sælger os ting, der er med til sætte amerikanske liv i fare."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere