Ny Outlook-konkurrent gør det gratis

E-mail-klienten Thunderbird er klar i en ny version, der blandt andet byder på større fleksibilitet og tunet sikkerhed.

Tema: Mozilla-samarbejdet, der måske er mest kendt for udvikling af Firefox-browseren, har også en e-mail-klient, der bærer navnet Thunderbird, på tapetet.

Den er kommet i en ny udgave, og open source-folkene har justeret en hel del i version 3.1, der er bygget på Gecko 1.9.2-platformen.

De mest synlige justeringer består i, at Thunderbird lader dig indlæse e-mail-beskeder i faneblade, som man kender det fra browseren. Derved kan man åbne mange beskeder ved siden af hinanden.

Samtidig har søgefunktionen fået en overhaling, og indeholder nu filtrering og en tidslinje, som man kan søge fra. For at få hurtigere søgninger, indekserer programmet de mails, der er modtaget.

Ifølge Mozilla skulle det også være blevet enklere at oprette sine mail-konti i klienten.

Tidligere var det nødvendigt at kende sine indstillinger for IMAP, SMTP og SSL/TLS. Nu behøver man blot at indtaste navn, mail-adresse og adgangskode, så finder programmet selv den korrekte opsætning.

Fokus på sikkerheden
Mail er en af de adgangsveje, som it-kriminelle ofte benytter sig af, hvilket medfører, at klienten skal holde fokus på dette område.

I Thunderbird 3 blokeres der nu automatisk for eksterne billeder i mails, og programmets spam-filter, der skal stoppe uønskede e-reklamer, har fået en overhaling.

Når man markerer en spam-mail, bliver informationerne samlet og analyseret af mail-klienten, hvilket angiveligt skulle giver en mere solid mur mod spam.

Programmet kan også benytte din mail-udbyders spam-filter.

Derudover advarer Thunderbird, hvis du klikker på et phishing-link.

Klienten udgives under åben licens, hvilket betyder, at den er frit tilgængelig og kan benyttes uden betaling.

Thunderbird findes både til Mac, Windows og Linux.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.