Virksomheder kan få hjælp til euroen

På trods af det danske nej er euroen en realitet, som virksomhederne bør forholde sig til. Evnen til at tilpasse sig den monetære union kan have indflydelse på markedsandele og prissætning, mener DI, der lige har iværksat en større informationskampagne.

Hvad kommer euroen til at betyde for din virksomheds afsætning? Hvad kommer euroen til at betyde for den danske krone? Hvordan skal din virksomhed forholde sig til brugen af den nye valuta?

Mange danske virksomheder har allerede taget stilling til disse spørgsmål. For at hjælpe de resterende videre inden 1. januar, hvor euroen er en realitet, har Dansk Industri i samarbejde med Finansrådet iværksat en større oplysningsindsats. Dels ved udgivelsen af over 300.000 pjecer og plakater, dels ved en hjemmeside, der forklarer euroens betydning for borgere og virksomheder.

- Vi har skabt denne hjemmeside af hensyn til vores mange medlemmer, der har brug for oplysninger om overgangen til euro. Men hjemmesiden er også rettet til bankkunder, der kan have brug for at vide noget om den nye valuta. Siden skal forstås som ren information, og er altså ikke et indlæg i en euro debat. For vores medlemmer er euroen jo en realitet, siger projektleder Jørn Henrik Rasmussen ved DI.

Henvendt til både private og erhverv
Hjemmesiden har to områder, et henvendt til private og et til erhverv. Til de private er det primært oplysninger, der kan være gode at have, hvis man skal rejse. Derudover er der et kort historie- og baggrundsafsnit. Man kan også være med i konkurrencen om et euro-møntsæt, hvis man kan svare rigtigt på 10 spørgsmål i en quiz.

Virksomheder får serveret information, der især har relevans for eksport virksomheder, og for virksomheder med mange udenlandske kunder. Den tørre paratviden bliver peppet op via cases. Ti danske virksomheder, deriblandt Tivoli, Danisco og FLS Industries, fortæller om de overvejelser, virksomhederne hver især har gjort sig.

- Vi har valgt at lave eksempler for at gøre det hele lidt mere levende istedet for de sædvanlige tørre fakta, siger Jørn Henrik Rasmussen, der har modtaget rigtig mange henvendelser fra danske virksomheder, der havde brug for at få oplysninger her og nu om euroen. Det informationstomrum skulle gerne være afhjulpet med pjecerne og hjemmesiden.

Kampagnen, der er målrettet på DI's medlemmer og bankkunder, er blevet til under konstant sparring med det offentlige, der fortæller om euroen via Nationalbanken og Økonomiministeriets hjemmeside.

Informationshjemmesiden om euroen kan findes her.




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Infrastructure Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Formpipe Software A/S

Head of Customer Support
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere