Hvem er Waldo???

En ny netkult spreder hundreder af mystiske billeder af den uheldige turist Waldo. Den ægte Waldo er ikke fundet endnu.

Han var tilstede ved World Trade Center 11. september. Han blev set ved Zeppelineren Hindenburgs eksplosion, og han var med på Titanics jomfrurejse. Visse billeder sætter ham endda i forbindelse med både mordet på USA's populære eks-præsident John F. Kennedy og den sorte borgerrettigheds forkæmper Martin Luther King.

Men hvor stammer han fra, og hvorfor har han altid hue og anorak på? Og hvad er der egentlig i den rygsæk? Det er der mange, der godt kunne tænke sig at vide. Men først lidt af baggrunden.

Det begyndte altsammen med en e-mail med et påhæftet manipuleret billede. Endnu et af disse smagløse galgenhumoristiske reaktioner på katastrofen i WTC den 11. september. En turist med solbriller, anorak og rygsæk ses med front mod kameraet. Under ham, på vej ind i bygningen, en større ruteflyver.

Billedet og den ledsagende tekst, hvor det forklares at kameraet blev fundet i ruinerne og fremkaldt af CIA, cirkulerede. Og lige pludselig var en ny trend skabt - af så store dimensioner, at det ikke er set siden den klassiske kult om "all of your base are belong to us".

Ligesom denne grammatisk uheldige tekst, blev den uheldige turist (der lynhurtigt fik navnet Waldo efter en afstemning i en nyhedsgruppe) manipuleret ind i de mest utrolige sammenhænge. Der er ikke grænser for den mængde film, han har været med i, ligesom han figurerer på mange pladecovers - blandt andet Beatles' klassiske Abbey Road og Sergeant Peppers Lonely Heart Club Band.

Brasilianske piger elsker Waldo

Især tyskerne og brasilianerne har efter sigende taget Waldo til sig. På en af de hjemmesider, der har valgt at beskæftige sig med verdens mest uheldige turist, bliver webmasteren ligefrem nødt til at takke nej tak til de mange billeder af afklædte brasilianske piger, der er blevet fotograferet sammen med Waldo.

Men tilbage til hovedspørgsmålet: Hvem er Waldo? Sandheden er, at det ikke vides. En enkelt mand har i et interview med en brasiliansk avis hævdet at være identisk med den uheldige helt. Men specialisterne på Waldo-siderne er ikke overbeviste. Han ligner ikke nok.

Så hvis der skulle være en læser, der genkender sig selv på billederne, er det sikkert en god idé at tage kontakt til rette vedkommende. Der er forlydender om, at mindst en virksomhed er parat til at betale en klækkelig sum for at have Waldo med i en reklame-kampagne. For slet ikke at snakke om det enorme merchandise potentiale.

To Waldo hjemmesider kan besøges her og her.

Her pilles det første Waldo billede ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere