Columbus lover KMD kamp til stregen

Randers Kommunes valg af KMD som leverandør af kommunens nye IT-system var ikke sagligt begrundet, mener ærkerivalen Columbus IT Partner. Columbus-direktør Carsten Dilling fastslår, at nederlaget i Randers ikke får ham til at opgive det lukrative kommunale marked.

Columbus IT Partners administrerende direktør, Carsten Dilling, er ikke i tvivl om, at de seneste ugers skandale i Farum Kommune er den reelle årsag til, at Columbus blev vraget som leverandør af Randers Kommunes IT-system i mandags.

Havde Columbus fået ordren, var der trillet 30 millioner kroner ned i selskabets kasse over tre år, men nu var det i stedet ærkefjenderne fra det kommuneejede KMD, der løb med pengene.

Useriøs beslutning

- Det, der ødelagde kontrakten for os var den historie, der har kørt omkring Farum. Randers Byråd lagde vægt på den usikkerhed, der var skabt omkring vores løsning, men jeg mener, at de traf beslutningen på et useriøst grundlag, siger Carsten Dilling.

Ifølge IT-chef i Randers Kommune, Frank Madsen, faldt valget på KMD frem for Columbus, fordi KMD kan fremvise en større leveringssikkerhed, men det argument giver Carsten Dilling ikke meget for.

Selvom Columbus IT Partners milliondyre kommunesatsning stadig har sit gennembrud til gode ? foreløbig er det udover Farum kun Odense, der er hoppet med på vognen ? så mener Carsten Dilling stadig, at der er gode muligheder for indtjening fremover.

- Det her er en potentielt stor forretning for os. Alene i Danmark handler det om tre milliarder kroner i omsætning årligt, og det er der ingen grund til, at KMD skal sidde på alene, siger han.

Columbus fortsætter kamp

- Vi ville gerne have vundet i Randers, det er der ingen tvivl om, men nu bliver vi nødt til at kæmpe videre. Vi har en god dialog med en række spændende kommuner lige nu, og vi er absolut ikke på vej ud af markedet. Vi er klar til at slå KMD, og det kommer vi også til, for vi ved, at vi har den bedste løsning, siger Carsten Dilling.

Han noterer sig med tilfredshed, at KMD har udtalt, at man betragter Columbus IT Partner som en reel trussel indenfor det kommunale segment.

I Farum er det mange millioner kroner dyre IT-system fortsat ikke færdigt, men det er tæt på, lover Carsten Dilling. Han forklarer, at Columbus har genforhandlet kontrakterne med kommunen og strammet op på en række forhold.

For eksempel er løsninger designet specielt til Farum Kommune droppet til fordel for standardløsninger, der kan sælges til andre kommuner.

Med andre ord er der sat en prop i det hul, hvorfra millionerne tidligere fossede i en lind strøm fra Columbus? kasse til Farum Kommune i form af dyre konsulenttimer til system-implementering og fejlrettelser.

Røffel til Brixtofte

Samtidig har Columbus IT Partner ifølge Carsten Dilling skruet bissen på overfor kommunens genstridige borgmester Peter Brixtofte i et forsøg på at få færdiggjort systemet.

- Vi har i løbet af 2001 stillet større krav til Farum om, at kommunen hjælper til med at få bolden i mål. Vi mangler kun at afslutte ganske lidt, men det kan vi kun, hvis der er en partner at gøre det med. Vi har manglet modspil fra Farum det sidste halve år, hvor arbejdet med IT-systemet har været inde i et vacuum, siger Carsten Dilling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere