Århus-firma udfordrer Java-eliten

Danske Trifork vil gerne spise kirsebær med de store spillere på det lukrative applikationsserver-marked. Derfor er Århus-firmaet for anden gang med på messe-delen af JavaOne.

JavaOne er andet end lange tekniske spor for hardcore Java-programmører. Det er også et samlingspunkt for Java-industriens aktører, der køber en stand på JavaOne Pavilion for at vise sig over for potentielle kunder.

Det gælder blandt andet det 15 mand store Århus-firma Trifork, der begår sig på markedet for J2EE-certificerede applikationsservere.

Det er blot anden gang, at Trifork udstiller på JavaOne. Og selvom en stand på konferencen koster 11.000 dollar for fire dage - knap 94.000 dansker kroner - er pengene givet godt ud, mener Triforks salgsdirektør, Mads Skak Olufsen.

- Her på konferencen møder vi lige præcis den målgruppe, vi gerne vil have fat i. Det kan enten være udviklere, der påvirker deres chefer i en bestemt retning eller IT-chefer, der selv står og skal købe en applikationsserver, siger Mads Skak Olufsen.

Markedet for applikationsservere er domineret af henholdsvis BEA og IBM, der til sammen har en markedsandel på 70 procent.

Firmaer som Oracle, HP, Sun, Pramati, Sybase og Trifork kæmper så om de sidste 30 procent af markedet.

Ifølge Triforks administrerende direktør, Jørn Larsen, har Trifork ikke problemer med at matche de andre firmaers tekniske niveau.

- Vi har syv programmører til at udvikle vores produkt, og de er hver især verdensklasse til lige netop det område de beskæftiger sig med. Lige meget hvor store de andre firmaer er, er deres udviklingsafdelinger ikke større end vores, siger Jørn Larsen.

Blev næsten købt op

For godt et år siden var Trifork tæt på at blive købt op af en stor unavngiven virksomhed.
Det eneste der manglede var hovedpersonernes signatur på kontrakten. Men det blev aldrig til noget, fortæller Jørn Larsen, der i dag er glad for den beslutning.

- I kontrakten stillede køberen nogle betingelser, som vi ikke kunne acceptere. De indebar bland andet, at vi ville hæfte personligt, hvis det gik galt med firmaet, fortæller han.

I dag er Trifork mindre interesseret i at blive opslugt af et større foretagende. I stedet er målet at opbygge en solid kundebase, hvilket ifølge Jørn Larsen ser lovende ud.

- I dag ser det faktisk meget mere lyst ud end for blot et år siden. De første fem kunder er allerede inden for rækkevidde, og så er det lykkedes en af vores nærmeste konkurrenter, at sælge deres produkt på licensbasis, siger Jørn Larsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere