Avatar billede Mette81 Juniormester
03. august 2016 - 08:18 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Brugerroller i Wordpress

Hej.

Er det muligt at ændre en brugerrolles rettigheder i Wordpress uden at installere et plugin? Jeg skal oprette en bruger der kun kan oprette andre brugere og ikke røre ved andet i administrationen. Det er kun administrator brugerrollen der får adgang til administrationen. Alle andre bliver smidt ud på forsiden efter login.

Mvh Mette.
Avatar billede CRKrogh Ekspert
03. august 2016 - 10:58 #1
Hej.

  Der er en ret god beskrivelse af de forskellige roller her:
https://codex.wordpress.org/Roles_and_Capabilities

Umiddelbart synes jeg det lyder til at kun at være de tre laveste, der er interessante for dine "civile" brugere?
Avatar billede Mette81 Juniormester
03. august 2016 - 11:18 #2
Så er det måske mig der misforstår noget for den beskrivelse har jeg læst og jeg synes stadig ikke jeg kan få det til at fungere. Jeg skal have lavet en bruger/rolle som kan komme ind i administrationsdelen og oprette nye brugere som det eneste. Når jeg prøver at lave en ny bruger og tildeler denne de forskellige roller er det kun med administrator-rollen man kan komme ind i administrationsdelen. Jeg skal kunne "slukke" for alt andet end "Opret ny bruger" i administrationsdelen.

I f.eks. Joomla kan man lave en bruger og så bestemme hvad denne bruger skal kunne se i administrationsdelen. Kan man ikke også det i Wordpress?

Håber det giver mening.
Avatar billede CRKrogh Ekspert
03. august 2016 - 11:21 #3
Jeg tror ikke sikkerheden i WordPress er så granuleret. Jeg har indtil nu kun brugt disse roller og netop haft en betroet co-admin, hvor det har været nødvendigt.

Det er ikke umuligt, at der kan hexes med nogle flag på brugeren direkte i MySQL'en, men det er ikke noget, jeg har nogen erfaring med.
Avatar billede Mette81 Juniormester
03. august 2016 - 11:46 #4
Ok - Tak for svar!

Jeg må lige arbejde lidt videre med det. Mon ikke der er et plugin der kan hjælpe? Eller er det bare total no-go?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester