Av7ava Praktikant
22. oktober 2017 - 22:02 Der er 7 kommentarer

Big data sikkerheden

Alle data ligger i samme database. Diskuter hvilke udfordringer det giver med hensyn til sikkerheden omkring selve databasen.
Hjælp . kan ikke forstå hvad fanden er det. Hvordan kan jeg forklar det?

på forhånd tak.
23. oktober 2017 - 07:31 #1
Hvad skal det bruges til?
Av7ava Praktikant
23. oktober 2017 - 09:28 #2
til eksamen.
det er kun lille dele af min opgave. kan ikke forstå om det er om virus angreb eller bare om hvor sikker kan du være med big data. Jeg fandt lidt info om begge to. men jeg skal vælge
23. oktober 2017 - 10:30 #3
Hvis det er personfølsomme oplysninger så kan jeg godt forstå at der kan være problemer med sikkerhed og virus angreb, men ellers ikke. Men selvfølgelig vil man ikke miste sine data ved virus angreb.
Av7ava Praktikant
23. oktober 2017 - 11:13 #4
Det er faktisk opgave til Sanistål virksomhed.
Sådan lyde del af opgave
Big data giver mulighed for at følge, hvilke varer der søges på og hvor mange gange den samme person søger på varen. Efter demodagene i Nordjylland undersøger Sa-nistål om der er blevet søgt mere på produkterne fra Damixa.
 Diskuter hvordan denne viden kan udnyttes i markedsføringen
 Alle data ligger i samme database. Diskuter hvilke udfordringer det giver med hensyn til sikkerheden omkring selve databasen.
Sune T. Hansen Juniormester
23. oktober 2017 - 11:40 #5
Er det ikke lidt det, der også spørges ind til her omkring: https://www.computerworld.dk/eksperten/spm/1019397?k=8271700
Av7ava Praktikant
23. oktober 2017 - 12:07 #6
nej det tror jeg ikke.
Av7ava Praktikant
23. oktober 2017 - 12:32 #7
Alle data ligger i samme database. Diskuter hvilke udfordringer det giver med hensyn til sikkerheden omkring selve databasen.

1. Medmindre du har alle data, vil big data aldrig kunne bruges til 100 % præcise forudsigelser. Din analyse viser måske, at du igennem de sidste 10 år har solgt 100 kabler om dagen, og du derfor sandsynligvis igen i år vil sælge 100 – men har du ikke inkluderet udregninger for, hvordan nyåbnede konkurrenter påvirker etablerede håndværkbutikkers salg eller tilbudsrejser til alle andre destinationer i hele verden, vil deres påvirkning af resultatet ikke blive inkluderet.
I en verden, hvor alt ikke bliver registreret og omformuleret til tal, er dine forudsigelser baseret på big data et estimat ud fra de data, du har udvalgt. Og derfor vil du aldrig være i stand til at forudsige fremtiden med 100 % sikkerhed.

2. Beskytt, det er den største udfordringer
Det overordnede formål med Big Data by Security projektet er at bringe disse følsomme men værdifulde data i spil i data drevet it-systemer uden at gå på kompromis med fortroligheden. Dette gøres ved brug af en særlig kryptografisk teknologi kaldet ”Secure Multiparty Computation” (SMC), som gør det muligt at foretage beregninger direkte på krypterede data.

Det her hvad jeg tænke. en af dem måske er rigtigt? 1 eller 2 ?
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.