ptj_11 Forsker
11. marts 2018 - 22:48 Der er 4 kommentarer

Kommunikation mellem LAN og WiFi

Ønsket funktion er, at router deler trådløst netværk til egne enheder, altså ingen server. Egen router må ikke dele ipadresser via DHSP på samme adressesegment som den fælles router, da det  logisk giver problemer.

Nuværende serup:
Flere trådløse enheder, samt flere trådede enheder.
En router til ISP-adgang for 12 lejemål.
Egen router får tildelt denne IP-adresse: 192.168.0.1, og deler ud fra 192.168.1.0,
Egen router deler ispforbindelsen med rod i den ipadresse, som den får fra udbyder/fællesrouter, da router ikke umiddelbart har mulighed for at dele ud fra andet.
Problemet er logisk, at enhederne der er trådforbundet, ikke kan se/kommunikere med de trådløse enheder.
Eks. En  nasserver trådet forbundet kan kun tilgås via pc, der på samme tid er forbundet både trådet og trådløst.
Det er meget frustrerende, så hvis en eller anden har et godt forslag til en løsning, så er vedkommende meget velkommen.
Er der en løsning på problemet?
Jeg mener selv, at jeg er rimeligt stærk i netværk, men jeg mindes ikke at have stået med dette problem tidligere.
/ptj_11
sonalias Seniormester
12. marts 2018 - 07:20 #1
Du skal have kigget på subnet mask og sørge for at din trådløse router er i samme subnet som din trådede router. Hvis det er samme boks kan du bare lade de tråedede IP adresse ligge i f.eks 192.168.1.0 -> x.x.x.128 og så lade trådløs DHCP uddele fra x.x.x.129 -> x.x.x.254 så skulle de gerne kunne se hinanden
Rune1983 Forsker
12. marts 2018 - 07:42 #2
Det trådløse netværk er ikke sat op som gæstenetværk?
ptj_11 Forsker
13. marts 2018 - 21:38 #3
Rune>> nej.
Sonalias>> Jeg glemte at skrive i setup, at egen router ikke må dele i samme adressesegment, som den modtager, da udbyders routers uddeling så går i ged.
sonalias Seniormester
15. marts 2018 - 18:49 #4
Det er ikke samme subnet da det hedder x.x.1 og ikke x.x.0 som du får tildelt fra udbyders router så det skulle ikke være noget problem.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.