ptj_11 Forsker
11. marts 2018 - 22:48 Der er 4 kommentarer

Kommunikation mellem LAN og WiFi

Ønsket funktion er, at router deler trådløst netværk til egne enheder, altså ingen server. Egen router må ikke dele ipadresser via DHSP på samme adressesegment som den fælles router, da det  logisk giver problemer.

Nuværende serup:
Flere trådløse enheder, samt flere trådede enheder.
En router til ISP-adgang for 12 lejemål.
Egen router får tildelt denne IP-adresse: 192.168.0.1, og deler ud fra 192.168.1.0,
Egen router deler ispforbindelsen med rod i den ipadresse, som den får fra udbyder/fællesrouter, da router ikke umiddelbart har mulighed for at dele ud fra andet.
Problemet er logisk, at enhederne der er trådforbundet, ikke kan se/kommunikere med de trådløse enheder.
Eks. En  nasserver trådet forbundet kan kun tilgås via pc, der på samme tid er forbundet både trådet og trådløst.
Det er meget frustrerende, så hvis en eller anden har et godt forslag til en løsning, så er vedkommende meget velkommen.
Er der en løsning på problemet?
Jeg mener selv, at jeg er rimeligt stærk i netværk, men jeg mindes ikke at have stået med dette problem tidligere.
/ptj_11
sonalias Seniormester
12. marts 2018 - 07:20 #1
Du skal have kigget på subnet mask og sørge for at din trådløse router er i samme subnet som din trådede router. Hvis det er samme boks kan du bare lade de tråedede IP adresse ligge i f.eks 192.168.1.0 -> x.x.x.128 og så lade trådløs DHCP uddele fra x.x.x.129 -> x.x.x.254 så skulle de gerne kunne se hinanden
Rune1983 Forsker
12. marts 2018 - 07:42 #2
Det trådløse netværk er ikke sat op som gæstenetværk?
ptj_11 Forsker
13. marts 2018 - 21:38 #3
Rune>> nej.
Sonalias>> Jeg glemte at skrive i setup, at egen router ikke må dele i samme adressesegment, som den modtager, da udbyders routers uddeling så går i ged.
sonalias Seniormester
15. marts 2018 - 18:49 #4
Det er ikke samme subnet da det hedder x.x.1 og ikke x.x.0 som du får tildelt fra udbyders router så det skulle ikke være noget problem.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Peter Schleidt står i spidsen for et it-budget på 1,2 milliarder kroner i Jyske Bank: "Der kommer til at ske enormt meget i branchen, og teknologien bliver helt afgørende"
Interview: Peter Schleidt står i spidsen for al digitalisering i Jyske Bank, der med et it-budget på 1,2 milliarder kroner for alvor kan gøre en forskel på området. Men selv med et så stort budget skal der fokuseres. Og tænkes i nye baner. "Der sker noget på digitaliseringsfronten alle steder i Jyske Bank," siger direktøren.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.