Baum Novice
14. marts 2018 - 12:16 Der er 8 kommentarer og
2 løsninger

Åbning af port

Hej alle i kloge mennesker, jeg har brug for hjælp til et lille spørgsmål og jeg håber der er en der kan være behjælpelig med det.

På arbejde, der en kunde der beder om at få åbnet op for udadgående trafik på en UDP port 55556.
Han skriver at det kun er nødvendig for udafgående trafik da enheden kommunikerer via Socket Connection. Dvs. at enheden selv kalder ud og derefter åbner en forbindelse.

Mit spørgsmål går på om det godt kan lade sig gøre at man kun åbner op udadgående trafik, at han så stadig kan kommunikerer indad.
I min verden er det et nej så længe indadgående trafik er blokeret.

Nogen der kan hjælpe mig lidt her?
ole_madsen Ekspert
14. marts 2018 - 12:30 #1
Afhængig af din routerløsning, er det helt korrekt.

De fleste "lavpris" routere har faktisk åben for alt undtagen højrisikoporte udadgående. Highend løsninger er som regel både/og.
puren Seniormester
14. marts 2018 - 12:32 #2
normale router tillader alt trafik der kommer LAN siden ud til WAN siden (internettet)

åbning af port er normalt at man tillader trafik fra WAN siden ind til LAN siden og hvorden så peger på den rigtige enhed(server, printer, etc.)

så bliver nok nød til at have noget mere info om hvad det er fornoget gear vi snakker om.
Baum Novice
14. marts 2018 - 12:47 #3
Det er Cisco WS-C2960X-24PS-L der står på lokationen, og det er et ventilationsanlæg der skal kommunikeres med.

Men som det er nu er der lukket for port 55556 i begge retninger, men spørgsmål går mere på om det kan lade sig at kun at åbne for udadgående trafik og så enheden kan åbne en "to-vejs" kommunikation selvom der ikke er åbnet for indadgående trafik.
ole_madsen Ekspert
14. marts 2018 - 12:54 #4
Det kommer også an på den datastrøm der kører.

Hvis ventilationsanlægget starter kommunikationen udadgaående, vil der ikke være noget problem, så længe sessionen er i live. Men droppes sessionen, kan "WAN" dimsen ikke længere snakke med ventilationsanlægget, før dette igen henvender sig.
Baum Novice
14. marts 2018 - 13:00 #5
Det er ventilationsanlæget der starter kommunikationen, men hvordan kan den få lov til at tillade indadgående trafik, når det oprindeligt er lukket i firewall'en?

Og hvordan vil du som bruger beder om information fra anlægget? Skal man så vide at præcis kl. 11 der sender den sin information og så du sidde klar, så du også kan kommunikerer den anden vej??
ole_madsen Ekspert
14. marts 2018 - 13:24 #6
Indgående traffik tillades, fordi den er båret i en eksisterende session/datastrøm.

Den anden vej, vil ventilationsanlægget nok snakke med en server, hvor der netop er åben for porten. Dermed vil serveren altid være i stand til at lytte og besvare ventilationsanlægget.

Opfat ventilationsanlægget som en telefonsælger der ringer til dig. I det øjeblik sælgeren lægger røret på, har du ingen mulighed for at ringe retur. Men sælger kender dit nummer, og kan derfor til enhver tid nå din IP og port (telefonnummer).

Måske ikke verdens bedste eksempel - men i grove træk sådan det hænger sammen.

Altså... - der skal ikke være åben for den indadgående trafik, fordi det er ventilationsanlægget der ringer op indefra, og dermed kører kommunikationen på en eksisterende "telefonlinje".
Baum Novice
14. marts 2018 - 13:33 #7
Super svar.
Tak for hjælpen :)
rogerrabbit Seniormester
14. marts 2018 - 13:43 #8
Det overvågnings SW jeg kender lidt til, sender kun.
Det er en envejs kommunikation.
Og ja, det kører på secure socket.

Enheden sender events og ID når der er nogen.
Nogle sender heart beats, og configuration, scheduleret. Og modtager man ikke et HB i den anden ende, på det forventede tidspunkt, kontakter man kunden.
Baum Novice
14. marts 2018 - 13:51 #9
Håber du læser dette Ole? Har nemlig et lille spørgsmål mere.

Hvis datastrømmen skal være aktiv for at kommunikerer indad, hvordan vil du som teknisk personale, så tilgå ventilationsanlægget når du ikke er på adressen.
Anlægget kan jo ikke vide hvornår du vil snakke med det? Eller forbliver datastrømmen åbnet, så snart der har  været forbindelse én gang?

Ex. Du sidder som teknker og vil tilgå noget information hjemmefra, kl. 21.00. Du tænder din pc, logger på serveren via en hjemmeside. Hvordan skal enheden vide at du gerne vil snakke med den, når der kun er tilladt trafik den anden vej? Eller sender man et "bip" fx ligesom WakeOnLAN?
ole_madsen Ekspert
14. marts 2018 - 14:16 #10
Det er jo et rigtig godt spørgsmål, som jeg ikke kan svare på :-) - jeg kender nemlig ikke udstyret - det gør kun dem der har sat det op.

Men hvis nogen påstår det kan lade sig gøre, kan det kun være ved at ventilationsanlægget kontinuerligt holder forbindelsen aktiv. Mistes forbindelsen (internettet går ned) vil ventilationsanlægget af sig selv genoprette forbindelsen.

Dermed vil teknikeren altid kunne logge på serveren og få forbindelse til ventilationsanlægget.

Man vil ikke kunne nå ind til ventilationsanlægget, uden at dette holder en aktiv forbindelse. I så fald skulle der nemlig åbnes en port, og en portforward sættes op til ventilationsanlægget.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Peter Schleidt står i spidsen for et it-budget på 1,2 milliarder kroner i Jyske Bank: "Der kommer til at ske enormt meget i branchen, og teknologien bliver helt afgørende"
Interview: Peter Schleidt står i spidsen for al digitalisering i Jyske Bank, der med et it-budget på 1,2 milliarder kroner for alvor kan gøre en forskel på området. Men selv med et så stort budget skal der fokuseres. Og tænkes i nye baner. "Der sker noget på digitaliseringsfronten alle steder i Jyske Bank," siger direktøren.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.