coltau Juniormester
09. november 2018 - 09:05 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

RSA Kryptering

Jeg skal signere nogle data med en "private key" og sende en "public key" til den Norske Skatteetat så de har mulighed for at se dataene.
Jeg har fået dannet min nøgler i form af 2 filer med extention .kez og .pke. Jeg bruger .NET's klasse RSACryptoServiceProvider til kryptering og jeg kan efterfølgende dekryptere dataene med "the public key".
Så langt så godt.
Jeg skal uploade/paste "the public key" til skatteetatens hjemmeside i et memo-felt. Når jeg gør det får jeg at vide at det ikke er en valid nøgle.
Lidt af nøglen ser således ud. <RSAKeyValue><Modulus>2iN9vSlvE5mF0i ...

Er der et andet format man kan bruge til sådan en nøgle?
I den sparsomme dokumentation står der at den skal være base64. Andet står der ikke.
Slater Ekspert
09. november 2018 - 13:00 #1
Det giver ikke rigtig mening. Man bruger ikke en public key til at dekryptere data - det ville totalt ødelægge formålet med kryptering. Man krypterer med en public key og dekrypterer med private key.
Dvs. hvis du skal sende noget krypteret data til X, så skal X give dig en public key, som du så bruger til at kryptere dataene og sende til dem, så kun de kan dekryptere det igen med deres private key, som du og andre aldrig får at se.

Omvendt, hvis de skal sende data til dig, giver du dem en public key, som de bruger til at kryptere det med, de sender det krypterede data til dig og du dekrypterer med din private key, som ingen andre må se.

Du skriver at du skal sende data til dem, men beskrivelsen af nøglerne er lige omvendt, som om de skal sende data til dig.
coltau Juniormester
09. november 2018 - 15:43 #2
Tak for info. Jeg behøver kun at søge lidt på Wiki for at se at du har ret. Det er bare mig der har forkortet spørgsmålet forkert. (Jeg skrev: så de har mulighed for at se dataene) Der er ikke tale om dekryptering i det her tilfælde.
Kort fortalt så står der i deres dokumentation at jeg skal lave noget RSA-SHA1 på nogle bestemte data som også skal sendes til dem ukrypteret. (XML) Så vil de bruge den offentlige nøgle til at lave samme RSA-SHA1 og holde det op i mod det jeg har sendt med. På den måde vil de sikre sig at data ikke er blevet ændret.
Mit problem er at jeg uploader den offentlige nøgle til dem i et "forkert" format.
arne_v Ekspert
09. november 2018 - 15:47 #3
Man bruger faktisk public key til "dekryptering" naar man signerer.

En signering er normalt en hash af data krypteret med ens private nøgle og som derfor kan dekrypteres med ens offentlige nøgle.
arne_v Ekspert
09. november 2018 - 15:48 #4
Skriver de nordmaend ikke noget om i hvilket format de vil have den nøgle i deres dokumentation?
coltau Juniormester
09. november 2018 - 18:02 #5
Arne_v - desværre. De skriver rigtig meget om hvordan man kan anvendes HMAC-SHA1-128 i stedet for RSA-SHA1 (1024) men det forvirre mig jo mere end at hjælpe mig. (Der taler man jo kun om private nøgler)
Vi har muligheden for at ringe til Norges supportafdeling og håbe på at vi snakker med en der forstår spørgsmålet.
I skal have tak for input.
arne_v Ekspert
09. november 2018 - 18:25 #6
Dokumentation er godt !!

Men nu skriver du "base64".

Det tyder på enten DER eller PEM format.

Hvis vi gætter på PEM, så er der faktisk noget kode i:

https://stackoverflow.com/questions/28406888/c-sharp-rsa-public-key-output-not-correct
coltau Juniormester
12. november 2018 - 10:23 #7
Så lykkedes det. Skatteetaten ville have nøglen i PEM-format.
Ved hjælp af det link du sendte lykkes det mig at konvertere nøglen.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Københavns Universitet erkender skarp kritik af it-sikkerheden: “Vi har ikke helt de samme løsningsmuligheder”
Københavns Universitet har ikke de samme muligheder for at sikre en god it-sikkerhed, lyder det fra ledelsen. Alligevel erkender man krtikken fra Rigsrevisionen. “Der er steder, hvor vi ikke er kommet helt i hus med de her risikovurderinger.”
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Derfor er manglende fokus på print-sikkerhed en trussel for virksomheder
Selvom it-truslerne er stigende, så følger indsatsen på hardware-fronten ofte ikke trop. Mere end noget andet sted, gør dette sig gældende med printere. Men er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko.