HFJ59 Praktikant
09. november 2018 - 13:49 Der er 8 kommentarer

Vil ikke slukke

Jeg har en HP Pavalion, som ikke vil slukke når jeg har ekstra skærm,tastatur og højtaler tilsluttet. Den lukker ned men slukker ikke computeren helt, for at slukke skal jeg holde on/off knappen nede i ca. 10 sekunder. Hvis ikkejeg har tilsluttet udstyret, slukker computeren de fleste gange men ikke hver gang. Er der nogen der har nogle forslag til afhjælpning af problemet. Kan der iøvrigt ske noget ved at slukke på on/off knappen, programmerne er jo lukket ned?
Hilsen Finn.
milter Ekspert
09. november 2018 - 14:18 #1
Et eller flere programmer vil/kan ikke lukke ned. Prøv at kigge på forslagene herunder:

https://win10faq.com/windows-10-wont-shut-fix/

Ja, der kan opstå fejl, hvis du lukker på den hårde måde, men hvis du venter et minuts tid ,efter du har forsøgt at lukke på den normale måde, så burde du være på den sikre side.
HFJ59 Praktikant
09. november 2018 - 14:34 #2
Programmerne lukker ned, det er selve computeren som ikke vil slukke.
Slater Ekspert
09. november 2018 - 14:48 #3
Jeg kan finde flere tråde om det ved en søgning på "hp pc doesn't power off", og det lader til at være et kendt problem med Windows 10 og visse udgaver af HP hardware.
Åbenbart har HP's support anbefalet andre at opdatere drivere, både til grafikkort og chipset, og evt. at flashe bios til nyeste version.

Her er også et foreslag om at slå en indstilling til på et eller andet Intel device i device manager:
https://turbofuture.com/computers/HP-Laptop-Wont-Shut-Down-Solution#mod_42544284

Ud over det er der tilsyneladende ikke meget at gøre ved det.
220661 Ekspert
09. november 2018 - 14:53 #4
Hvad hvis man laver en genvej til luk ned?
højreklik og vælg ny genvej
Indsæt dette i genvej:  shutdown -s -t og tryk næste
Giv genvej et navn og evt et egnet ikon.
poko1 Ekspert
09. november 2018 - 15:48 #5
eg har altid disse på min proceslinje
https://ibb.co/cR41OV
poko1 Ekspert
09. november 2018 - 20:16 #6
Her er der en opskrift til interesserede!
Højreklik på Skrivebordet Vælg Ny Genvej Skriv denne kommando  C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -f -s -t 00 Tryk dernæst på Næste.
Højreklik på Ikonet vælg Egenskaber Skift Ikon
Vælg et Ikon der Matcher 
https://ibb.co/ep7iLA
HFJ59 Praktikant
10. november 2018 - 19:50 #7
Hej med jer, jeg har nu prøvet alle jeres forslag, uden held. poko1`s forslag virkede næsten, efter at hav været slukket 3-4 gange virkede det ikke mere. Jeg kunne være bange for at det er en hardware fejl, og dog, hvorfor skulle det virke  nogle gange med shutdown -s -t , for så at ikke ville igen.

Hilsen Finn
milter Ekspert
10. november 2018 - 20:28 #8
Prøv at åbne  eventvwr.msc på din computer? Den giver dig mulighed for at se en log, der beskriver trinnene i nedlukningen, og måske også en forklaring på, hvor det går galt. Se linket herunder:

https://winaero.com/blog/find-shutdown-log-windows-10/
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.