Kaja Praktikant
11. december 2018 - 13:53 Der er 4 kommentarer

Kvaliteten på billeder i indesign bliver forringet ved udprintning

Hej

Jeg sidder og er i gang med at lave et magasin i Indesign, men det driller, når jeg eksporterer det over i pdf-format og skal printe det ud. Billederne ser fine ud i indesign programmet (på høj kvalitets visning), men når de flyttes over i pdf-format bliver de grynede og utydelige. Hvordan kan jeg forhindre det? Og generelt, hvordan sørger man for, at billedernes gode kvalitets fastholdes i indesign?

På forhånd tak for hjælpen :)
Hilsen Kaja
Rune1983 Guru
11. december 2018 - 13:57 #1
Nu kender jeg ikke meget til InDesign. Men for mig lyder det som et flueben/instillinger i din eksport funktionen der mangler. Der vil jeg kigge først.
FinnRasmussen Ekspert
11. december 2018 - 14:25 #2
Når du eksporterer som pdf, indstil komprimering og vælg maksimum billedkvalitet.
Nedsampling af store billeder, vælg den opløsning, trykkeriet kræver, men vælg samtidig, at den ikke skal nedsample billeder, som kun er lidt for store.
Kaja Praktikant
11. december 2018 - 14:27 #3
FinnRasmussen: Tusind tak for svaret. Hvor indstillier jeg det henne?
milter Ekspert
11. december 2018 - 14:30 #4
Prøv at kigge på linket herunder. Pas på, at opløsningen af billeder ved eksport til PDF ikke reduceres til f.eks. 72 PPI. Billederne skal hele processen igennem være på 300 PPI/DPI eller så tæt på som muligt.

https://graphicdesign.stackexchange.com/questions/27245/how-to-export-to-pdf-from-indesign-retaining-existing-image-compression
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.