ABCit Juniormester
24. januar 2020 - 12:54 Der er 1 løsning

Skjule forretningslogik

Jeg har lavet en client/server løsning, hvor client kalder en servlet med en xml-fil indeholdende input til en beregning, som foregår på serveren. Strukturen samt navngivning af elementer i xml-filen afspejler forretningslogik, som jeg helst vil undgå at publicere. Hvordan kan jeg bedst undgå at forretningslogikken bliver offentlig tilgængelig?
•    Kan jeg kryptere filen? (er måske ikke så anvendelig, da andre software leverandører skal kunne anvende servletten og dermed kende xml fomatet (dette er dannet ud fra en XSD-fil)
•    Kan jeg anvende unikke numre til hvert element i xml-filen, som kan benyttes til at mappe fra en hvilken som helst xml-fil over i min xml struktur, hvilket kan foregå på serversiden, hvorved min forretningslogik/-struktur vil være skjult?
•    Andre muligheder??
arne_v Ekspert
25. januar 2020 - 17:43 #1
De lyder umiddelbart som en noget tricky situation.

Du kan åbenlyst ikke gemme struktueren for dem der skal skrive data i det format.

Du kan omddøbe felterne. Det er er en ret triviel operation at omdøbe alle element navn og attribut navne i XML. XSLT, W3C DOM kode eller banal String kode,

Men hjælper det noget? Hvis du har et felt <topsecretbusinesslogic>noget</topsecretbusinesslogic> og erstatter det med <e7>notet</e7> og skriver i dokumentationen at e7 indeholder topsecretbusinesslogic - hvad er så skjult??

Den rigtige løsning må være at definere et format som kun afspejler input og output men ikke noget om implementations logikken.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.